Spring til indhold
Hjem » Artikler » JANUARGUIDE

JANUARGUIDE

For at januar ikke blot bliver degraderet til eksamenslæsningens måned, så har vi på delfinen brugt vores tilbageværende hjerneceller på at ”finde på” ting, som kan pryde din grå måned.

Finsk ’Pantsdrunk’

I Danmark har vi ’hygge’, i Finland har de kalsarikänni. Hygge består af en blød varme fra pejsen og det elskværdige nærvær med kære. Kalsarikänni derimod, dét er at blive fuld derhjemme i dit undertøj uden intentioner om at skulle ud. Det oversættes derfor meget passende til ’pantsdrunk’.

Uden et gyldigt empirisk grundlag, så vil jeg vove at påstå, at dette kan være den direkte årsag til at Finland væltede os af pinden, som verdens lykkeligste land. For udover at indeholde hygge, så indeholder det meget mere selvfordærv end dansk hygge. Og hvis der er noget, vi elsker i norden, så er det at minde os om, hvor forfærdeligt alting er. Kalsarikänni er en fuld overgivelse til dette selvfordærv, og det har en formular, som er nemt at variere på: du kan tage din roomie med; du kan skifte underbukserne ud med en modig g-streng eller morgenkåbe; du kan sågar gøre det nøgen! Du kan drikke Vodka, øl eller champagne – artiklen er også til dig på BSS. Du bestemmer selv kemikalierne der skal hele dig; det vigtigste er bare, at du ikke laver en fløjt, og drikker dig i hegnet for dets egen skyld. Som Dalai Lama siger; ”Consider carefully: What prevents you from living life the way you want to live your life?”

Surdej

Alle mennesker, som har en grundlæggende kærlighed for at kokkerere, har haft dette på sin to-do liste, siden at det blev en ting – så få det nu gjort! Alle har fået en lækker klump mel skabt ved hjælp af denne metode, så den imponerer også de fleste. Du kan imponere din mormor med et kram og et dusin friskbagte boller, eller din københavner fætter med at vi jyder også ved at surdej eksisterer.

Hvis det ikke er wow-faktoren, som surdej kan give dig, så er det måske samværet? For udover at fungere som gær, så kan du give din dej et navn, og derved transformere dette lille biologiske væsen til en samværspartner. Hvilket er et stabilt alternativ til et kæledyr eller mangel på lyst til ’Disney Plus og nus’ – dem der har planter, véd hvad der tales om.

Nu når årsagerne på plads, så mangler vi kun at skyde undskyldningerne ned. Der er ikke nogen, og det ved du godt. For hop på en vilkårlig influencers youtube eller instagram, og du skal nok finde en opskrift. Du kan derfor kombinere dét med dit allerede eksisterende sammenligningsritual, hvilket alligevel sker dagligt. Du mangler blot at efterligne for fuldføre sammenligningen, så vælg den lækreste influencer du kender og følg i deres fodspor.

Dyrk noget yoga!

Nu når det er koldt, og du er forhindret i at tage halen mellem benene og flygte ned til de varme lande, så tag da varmen med hjem. For hvad er varmere end Indiens fugtige jungler og mere eksotisk end en guru? Yoga! Det bedste ved yoga er, at det er skidenemt. Hiv computeren frem og smæk yogamåtten på gulvet, så kan du forestille dig at du er transporteret hen foran et vandfald, hvor du bliver instrueret af Guru Adrienne og Guru Bengi, der guider dig igennem øvelser. Desuden kommer der ikke mange tigere og kryb igennem skærmen, hvilket er et plus. Derudover er der ingen som brokker sig over din eventuelle nyfundne smidighed, specielt ikke personen du nyder disney film med.

 

Morsekode

Til sprogelskerne derude, anbefaler vi noget så gennemsyret sejt som at lære morsekode. Man har set det redde liv på film, og det virker til at soldater og spejdere har éneret på disciplinen. Men hvorfor skulle man lade morsekode begrænse sig til dem? Det kan umuligt være så svært. For som man så i ’The Parasite’, så kan man bare have et skema hængende på væggen ved siden af, hvis hukommelsen bliver brugt på eksamenerne. Desuden er det en ret pragmatisk social disciplin i disse tider, da det ikke kræver det store fysiske nærvær, men blot en telefon ligesom alt andet. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så bare spørg google, da de også har produceret en app til at lære dette. Du kan sågar fortælle kæresten, at du har fundet en ny og spændende måde at kommunikere på, imens han/hun er i du-ved-hvad-isolation.

Køb et spil

Sidst men ikke mindst, så hop på Steam og køb et spil eller to. De har udsalg nu her – indtil d. 05. januar. Hvis du er træt af Netflix, HBO og alle de andre utallige streamingtjenester, så er der meget at hente her. Du skal blot finde en genre, som passer dig.

Elsker du historier, så hop på et ’Roley Playing Game’. Her bliver du smidt ind udførlige historier, som du får lov at forme. Var ’The Witcher’ på Netflix noget for dig, så kommer du til at elske spillet. Få dine venner med på ét af de uendelig mange online spil, og så får du reelt også ”set” dine venner. Derudover, hvis du bare leder efter et godt alternativ til dit tidsfordrivende mobilspil, så findes der mange indie-games, som er nogle meget bedre produceret alternativer til din telefon-afhængighed.

 

Illustration: Karen Sahl