Spring til indhold
Hjem » Artikler » Interview: Men Among Animals

Interview: Men Among Animals

maa“En slåskamp mellem Monty Python og The Beach Boys – gode melodier og mærkelige kompositioner tilsat en portion uhøjtidelighed”, sådan beskriver bandets guitarist Bo Christensen musikken af Men Among Animals. Den 7. maj spiller bandet til Kapsejladsen i universitetsparken.

Men Among Animalsk er et Århusiansk band med fem medlemmer. Bandet udgav sit debutalbum i store dele af Europa i efteråret 2007 og har siden da turneret hovedsageligt i Danmark og Tyskland. Men Among Animals lå nummer 1 i fire uger på P3s “Det Elektriske Barometer” med singlen “Other Ways” og endte med en andenplads på barometers års liste over samtlige numre der blev spillet i 2008. Det elektriske barometer er Danmarks lytterbestemte og uafhængige hitliste for alternativ musik. I sommeren 2008 spillede bandet på den århusianske musik-branchefestival SPOT. Koncerten fik seks ud af seks stjerner af GAFFA og Mymusic.dk’s anmelder. For bandet betød dette masse af opmærksomhed i Danmark både fra medier og spillesteder. Også udenlandske branchefolk, som var til stede under koncerten, henvendte sig med stor interesse. På baggrund af dette fik bandet en aftale med et spansk booking-bureau, som nu sørger for at skaffe koncerter i Spanien. Derudover fik Men Among Animals henvendelser og tilbud om at spille på Reeberbahn Festivalen i Hamburg, branchefestivalen By:Larm i Oslo og til Spot-On-Denmark arrangementet i Utrecht, Holland.

Jeg fik fat på bandets guitarist Bo Christensen, som under interviewet befinder sig i Barcelona. Bo læser journalistik og var i praktik på et spansk/engelsk mode magasin.

Kan I fortælle om hvordan “Men Among Animals” startede?
Men Among Animals blev officielt til i starten af 2007. Vi tog navnet i forbindelse med at vi fik pladekontrakt. Tidligere lavede vi musikken under et andet navn. Vi kender hinanden igennem gymnasiet og vi fandt sammen fordi vi havde en lignende musisk vision.

Hvordan kom I på jeres bandnavn?
Vi tog navnet Men Among Animals efter en koncert i en zoologisk have i Montreal (Canada). Der var stort set ikke noget publikum bortset fra dyrene. De kiggede til gengæld nysgerrigt på os og kom med brøl en gang imellem. Derefter var bandnavnet Men Among Animals mere naturligt og ret oplagt.

Jeg kunne læse på jeres hjemmeside at I skal spille på Roskilde i sommer, tillykke med det! Hvis I selv skulle vælge hvor ville I gerne spille jeres drømme koncert?
Det har længe været en drengedrøm for os at skulle spille på Roskilde Festivalen, så det er vi selvfølgelig utroligt glade for at få lov til. Vi har spillet mange typer koncerter i udlandet. Nogle gange har scenen været et gulvtæppe i et stort beton rum. Andre gange har det været en kæmpe scene hvor det sidste band som betrådte den var Franz Ferdinand. Men det er virkeligt svært at forudsige hvornår oplevelsen bliver god for os. Generelt set hænger det sammen med publikums reaktion på musikken. Publikum i Spanien er fede at spille for. De er meget umiddelbare og ikke bange for at danse og svare tilbage når vi spørger dem om noget. Drømmekoncerten er at spille med perfekt lyd og for masse mennesker som kender vores musik, danser og synger med. Det bliver selvfølgelig til kapsejlads, at vi får lov til at opleve det!

Personligt synes jeg Head of a Tortoise er den bedste sang på jeres CD Bad times all gone, hvilken sang er din egen favourit?
Vi elsker at spille sangen Zoo of Montreal live. Den har meget af det vi selv falder for når vi lytter til musik. Derudover spiller jeg også en guitarsolo i slutningen. Det er rigtigt sejt at spille solo!

Det står på jeres CD at tekst og musik er skrevet af hele bandet. Hvordan får I inspiration til teksterne og hvilket budskab vil I ud med?
Vi vil gerne have folk til at smile, være glade og mest af alt tænke sig om. Vi vil have folk til at reagere, tage stilling og ikke bare være bevidstløse zombies der tænder for P3-muzak. Det er selvfølgelig svært at nå dette mål, men vi gør alt hvad vi kan for at ramme det. Sangteksterne handler om alt fra lykkelige hanekyllinger på en båd til Ruth Evers fra Faderhuset. Vi har sjældent morale i vores tekster men kan godt lide at bruge ironi til at få folk til at tænke og smile.

I jeres musikvideo til sangen Slow years bliver bandet jagtede af gale høns, er det nogen i bandet der lider af fugle-fobi?
Vi lider ikke af fuglefobi! Måske gør instruktør Jesper Weile!? Vi holder til gengæld meget af høns og dyrker selv vores egne økologiske æg.

Den 7. maj skal I spille for omtrent 12 000 mennesker i Universitets-parken. Hvordan har I det med dette job?
Vi håber folk vil synes om det og ikke ønsker at høre Rasmus Nøhr bagefter. Vi håber også, at vi kan kickstarte den gode stemning som vi selv husker at have oplevet til kapsejladsen. Det er selvfølgelig fedt at få lov til at spille for så mange mennesker. Det gør os ikke nervøse, kun mere opsatte på at gøre det godt!

Hvem tror I vinder kapsejladsen?
Vi tror filosofi ville vinde hvis de gad at stille op. De er virkeligt gode til at drikke øl! Styrken ligger jo i skægget og det har de rigeligt af derovre. Ellers ved jeg det virkeligt ikke og har ikke lyst til at sige det oplagte, nemlig medicinerne.


Bandets medlemmer:

Lasse Nielsen – vocals and guitar
Rune Borre-Jensen – drums and percussion of all sorts.
Brian Bendsen – bass and backing vocal
Bo Christensen – guitar, black magic and backing vocals.
Janus Elsig – vocals and other experiments.

ORD | Isabelle Steineck