Spring til indhold
Hjem » Artikler » Interview: Are You Still Puzzled? – del 2

Interview: Are You Still Puzzled? – del 2

Delfinen tager sig en snak med bandet og legetøjsmastodonterne Are You Stil Puzzled? En snak om tyveri, elefanter, barnevogne og noget vibrato.

 af Gitte Van Le
foto Anja Karup Nielsen

Kan I fortælle Delfinens læsere lidt om de instrumenter, som I bruger?

Rasmus: ”Ja, de kommer fra loppemarkeder, fundet på gamle kældre, lofter og børneværelser. Tyvstjålet.”

Så det er ikke det nyeste legetøj I bruger?

”Det er blandet…” fortæller Kristian

Rasmus fortsætter: ”Vi har nogle enkle keyboards, som man stadig kan finde i Fætter BR den dag i dag.”

”Men vi har ikke købt dem i BR. Vi har en regel om, at et instrument allerhøjest må koster 50 kroner,” supplerer Johan.

Kristian overtager diktafonen: ”Rasmus har jo været i Argentina og taget noget med hjem. Det er meget vigtig info. Vi har simpelthen den fedeste elefant, som vi aldrig bruger.”

Den uforstående skal lige have det én gang til: Elefant?

”Ja, vi har sådan en elefant, som du kan stille på gulvet, og så kører den indtil noget hindrer den, og på grund af en sensor, så drejer den om og kører den anden vej. Udover det, så kommer der luft ud af snablen… og så er der en bold og en dame…,” fortæller Kristian

Jeg bliver nødt til at afbryde: Jamen, hvordan bruger I så den i lydbilledet?

”Vi har brugt den som en gimmick, hvor den får lov til at køre rundt på gulvet, fordi den er underlig,” fortæller Kristian.

Hvilke andre instrumenter bruger I?

Johan: ”Vi har et lille elektronisk orgel, som er et gammel 80’er-agtigt keyboard. En gul sag, som lyder ret smadret.”

”som har én lyd.” tilføjer Rasmus stille.

”Ja, én lyd, og én vibrato”, siger Johan.

Kristian: ”Man kan gå ind på areyoustillpuzzled.dk, hvor man kan høre og se de forskellige instrumenter. Der er et lille udpluk af dem.”

”Vi har også en hesteguitar. En guitar med et hestehoved. Den er egentlig bare formet som en guitar, men så kan den lave forskellige dyrelyde, altså rytmer ud af dyr. Vi bruger også legetøjstog – vi bruger alt elektronisk, der afgiver lyd. Noget, som har en lille højtaler, batteri eller strøm. Vi har dog ike bamser, som man kan trykke på, så de afgiver lyd. Kriteriet er noget med batteri og en højttaler, for så kan vi lade et jack-stick i røven af den, så vi kan bruge det live eller optage det,” fortæller Rasmus.

 

”Vi ved, det virker”

Hvor har I spillet koncerter?

Alle tre i munden på hinanden: ”Mange steder, rigtig mange steder, særligt i Århus… Roskilde..”

Hvad er det for noget med Roskilde?

Mens de andre griner i baggrunden, fortsætter Johan: Vi har anskaffet Anna Linnet, som er en barnevogn. Vi har lavet et fint bilbatteri til, og så er der selvfølgelig en stikdåse, så vi kan have lydkort, computer og legetøj med. Vi kørte rundt med Anna Linnet ovre på Roskilde og spillede koncerter ude på campingområdet.

”Det er meget sjovt, for så går vi rundt med barnevognen og folk kommer og råber ’ HEY, er I dem med legetøj! Mit yndlingsnummer er den med hesten!”, fortsætter Rasmus.

Johan: ”Nu har vi spillet i to år, og det betyder også bare, at de sange vi spillede i starten, spiller vi ikke mere. Og det er der så folk, der er begyndt at brokke sig over.”

Har jeres musik da ændret sig siden starten?

”Det er ikke fordi at noget har ændret sig, men det er mere, hvad der fungerer hen ad vejen. Hvad, der fungerer live, giver typisk meget energi. Når vi spiller live, afhænger det af, hvad der rykker publikum. Hvis vi kan se, at publikum ikke giver os den energi tilbage, som vi prøver at give dem, så er det for mig en indikator på, at nummeret ikke fungerer,” siger Kristian.

” I starten havde vi ikke meget forprogrammeret beat men utroligt meget legetøj. Og vi kunne se, at de numre, hvor der var forprogrammeret beat og legetøj oveni, var de numre som fungerede bedst. Så kunne publikum holde sig til et groove,” forklarer Rasmus.

Hvad ville den ultimative retning være for bandet og musikken?

Rasmus: ”Så længe vi bliver ved med at have det sjovt og publikum har det sjovt, så vil jeg sgu gerne spille seks gange om ugen.”

”Ja, det er dejligt at spille,” supplerer Kristian

Johan: ”Jeg så også gerne, at vi engang kunne spille rigtigt på Roskilde. Som så mange andre bands ønsker det. Vi er tilpas mærkelige til, at vi ville passe godt dér.”

Der er måske nogen derude, som synes, at I spiller for meget på gøgl og gimmick – hvad siger I til det?

Rasmus: ”Det er jeg pisse ligeglad med. Vi ved, det virker. Det eneste vi kan sige er: Kom og se os!”

Læs første del af interviewet her