Spring til indhold
Hjem » Artikler » IMV-AWARDS

IMV-AWARDS

indhold-31Studenterhuset var torsdag d.26.marts igen rammen om Aarhus Universitets svar på Oscar-uddelingen: IMV-awards. Med big-band, hyggepianist og rød løber var scenen sat til et gennemført awardshow. Og selvom ikke alle levede op til aftenens 30’er-gangster-stils dresscode, så emmede aftenen af forbundstid, korruption og gangsterattitude.

Ved denne halvårlige prisuddeling bedømtes det arbejde som de studerende på suppleringsfaget i Medievidenskab og på Film og TV-sidefaget lavede i løbet af sidste semester. Deres film bedømtes i 10 kategorier af en jury bestående af både undervisere fra medievidenskab og filmfolk. Prisfesten var samtidig rammen om kåringen af vinderne af Dialog 09-konkurrencen, hvor 10.000 kr. var på højkant.

Film- og TV-sidefaget løb med priserne

indhold-2I hovedkonkurrencen dystede alle filmene på tværs af genre (se liste over vinderne sidst i artiklen). Således var både kortfilmsproduktioner, oplysningsvideoer og dialog-filmene med i løbet om statuetterne. Film og TV-sidefagets årgang 08, som havde produceret en række oplysningsspots om bl.a. AIDS, høstede det største antal priser. Således gik 6 ud af i de i alt 10 priser til disse spots, mens resten var fordelt ligeligt mellem kortfilm og dialogproduktionerne. Vinderen af bedste film blev Accessories – et spot som fortæller at kondomet måske er pigens allervigtigste tilbehør.


Hilsner fra New York

indhold-1Videokonkurrencen er en del af et større kommunalt tiltag i 2009 som forsøger, i anledning af 100årsjubilæet for landsudstillingen i Århus i 1909, at sætte byen på landkortet og vise dens styrker. De studerende på suppleringsuddannelsen på medievidenskab fik således den opgave at de skulle lave en video med viral gennemslagskraft, som skulle vise hvad Århus er for en by, og kunne kommunikere det ud til alle personer på tværs af sprog og kulturskel. Ironisk nok blev det en video der overhovedet ikke er optaget i Århus der vandt førstepræmien på 6000 kr. Videoen Greetings From New York, der viser en række New York’ere med I Love Århus t-shirts på, blev anset som det bedste virale pust. Videoen var da også flot skruet sammen, fuld af dialog og charme, men hvor meget den fortalte om Århus kan man sætte spørgsmålstegn ved.

indhold

Prisvinderne

Hovedkatagorierne
Scenografi: POV (spot)
Kostume: Protection through the Ages (spot)
Bedste lyd: Condoms will get you far (spot)
Bedste birolle: Kort Sagt (kortfilm)
Bedste mandlige hovedrolle: Rasmus i Henry (kortfilm)
Bedste kvindelige hovedrolle: Astrid i Toilet (spot)
Bedste billede: Dominos (spot)
Bedste klipning: Street Stomp (Dialog 09)
Bedste idé/koncept: The Naked Truth (Dialog 09)
Bedste film: Accessories (spot)

Dialog 09
1.præmie – Greetings from New York (6000 kr.)
2.præmie – The Naked Truth (3000 kr.)
3.præmie – Street Stomp (1000 kr.)

Taskeprisen
Smiles and the City
(Dialog 09)