Spring til indhold
Hjem » Artikler » Hvor er de bedste steder at lave sit studiearbejde på AU?

Hvor er de bedste steder at lave sit studiearbejde på AU?

To af de mest centrale elementer ved at gå på universitet er unægteligt at læse og mødes med sin studiegruppe. Hvad enten du er en garvet studerende, eller netop er begyndt på universitetet, kan det ofte være en udfordring at finde dét sted, hvor man bedst kan koncentrere sig. Vi har været omkring på universitetet og spurgt de studerende til råds!

Emma foretrækker at læse, hvor der er helt stille. Derfor benytter hun sig ofte af Det Kongelige Biblioteks læsesal. Foto: Roxanne Tour

Emma studerer Æstetik & Kultur på tredje semester og er tilflytter til byen

Læser du sammen med din studiegruppe?

“Vi arbejder sammen, men vi læser hver for sig. Så mødes vi en gang i mellem og holder nogle møder, hvor vi diskuterer de ting, vi har læst, og den undervisning, vi har haft.”

Hvor kan du bedst lide at sidde og studere?

“Jeg læser mest på læsesalen på Det Kongelige Bibliotek – hvor der er helt stille og alle koncentrerer sig. Jeg kan godt finde på at læse derhjemme, men så skal det være med måde, fordi det er let at blive distraheret derhjemme. Der er mange huslige ting, som man kan få tiden til at gå med i stedet for. Jeg skal helst læse et helt andet sted end der, hvor vi mødes i studiegruppen. Det må gerne være i samme bygning som her på Det Kongelige Bibliotek, men der er heldigvis forskellige studiehjørner rundt omkring. Jeg kan godt lide at sidde på læsesal, men det giver ikke så god mening i forhold til diskussion, så det vil jeg gerne gøre ved et rundt bord.”

Studerer du andre steder?

“Nej, det gør jeg ikke. Jeg læser faktisk kun her på Det Kongelige Bibliotek på læsesalen.”

Niels’ uddannelse holder til i Nobelparken. Derfor benytter han sig også af stedets faciliteter til at læse. Foto: Roxanne Tour

Niels læser en kandidat i Globale Områdestudier

Læser du sammen med din studiegruppe?

“Ikke meget. Jeg læser mest alene.”

Hvor kan du bedst lide at sidde og studere?

“Der er nogle læsepladser rundt om biblioteket (red: Nobelparkens bibliotek), og så har vi et lille – sådan lidt lokalt – studierum som jeg godt kan lide at sidde ved.” Han peger.

Studerer du andre steder?

“Nogle gange. Det afhænger lidt af, hvad jeg laver. Hvis jeg er nede i byen alligevel, så kan jeg godt finde på at sætte mig der.”

Christian (t.v.), Martin (m.f.) og Fabian (t.h.) har deres daglige gang i Universitetsparken, hvor medicinstudiet holder til. Foto: Roxanne Tour

Christian, Martin og Fabian læser medicin

Læser I sammen i jeres studiegruppe?

“Ja, det gør vi. Vi bruger hele tiden vores studiegruppe,” siger Christian. Martin og Fabian nikker anerkendende.

Hvor kan I bedst lide at sidde og studere?

“Det foregår næsten altid hjemme hos mig, når vi læser i studiegruppen. Så har vi personlige præferencer i forhold til, hvor vi skal være henne, når vi læser hver for sig. Vi plejer også at reservere et rum på forhånd, hvor vi kan sidde sammen,” siger Christian og peger ned mod et lokale, som studerende gratis kan booke på Institut for Biomedicin i Universitetsparken.

Studerer I andre steder?

“Vi læser kun på universitetet.”

 

Universitet stiller en lang række studie- og læsepladser til rådighed i de fleste af universitetets biblioteker. Du kan finde en oversigt over både læsepladser, studiepladser, grupperum og specialepladser her.