Spring til indhold
Hjem » Artikler » Hvem afløser Tøger i hjørnekontoret?

Hvem afløser Tøger i hjørnekontoret?

Morten Olsen
Har i dyb disharmoni med Fogh-regerings mantra om skattelettelser og fremmedfjendskhed stædigt bibeholdt et lalleglad 4-3-3 system på det danske landshold. I Morten Olsen får Politiken en chefredaktør, der mere end udfylder Tøgers aflagte, aktivistiske sko. Morten Olsen er bosat i Bruxelles, og han vil givetvis styrke avisens EU-profil.

Hvis han var en færge: gem din kone
Styrke: vil teflon-laminere Politikens image som viewspaper
Svaghed: vil presse på for at gøre Dennis Rommedahl til kulturredaktør

Kristian Leth
Har fuldstændig uafhængigt af sine forældres meriter skabt sig en platform som den absolut fremmeste skaber og kritiker af kultur her til lands. Den slags giver respekt – også på Rådhuspladsen. Intet tyder på, at Politiken under Kristian Leths regime vil blive mindre aktivistisk. Han har tidligere luftet planer om at oprette et center for misforståede filmskabere og konsuler med base i det caribiske område. Kristian Leth er den fødte chefredaktør. Og musiker. Og forfatter. Og far. Og atomfysiker. Har han overhovedet lyst?  

Hvis han var en Mosebog: Genesis
Styrke: alt
Svaghed: vil være nødt til at fyre hele anmelderkorpset. Og resten af redaktionen for den sags skyld.

Rasmus Klump
Kosmopolit, der er for pandekagebranchen, hvad Tøger var for Burger King. Har ledelseserfaring som kaptajn på det gode skib Mary. Rasmus Klump har arbejdet sammen med både skildpadder og pelikaner og vil uden problemer kunne håndtere den brogede redaktion på Rådhuspladsen. Har et bredt, internationalt kontaktnet fra sine mange rejser rundt på kloden.

Hvis han var et dyr: bjørn
Styrke: løsningsorienteret leder med en solid familiær baggrund
Svaghed: lidt for gode venner med kronprins Frederik, kongen af Nordpolen og andre diktatorer.

Price-brødrene
Er tiden inde til et nyt brødrepar i Politikens øverste ledelse? Adam og James Price er respekterede på redaktionen, hvor de velsigner de kulturradikale sider med madanmeldelser, madopskrifter og artikler om mad.  De to kombinerer skarpe holdninger (om mad) med et folkeligt image fra TV, hvilket gør dem velegnede til at overtage Tøgers position som offentlig meningsmaskine par excellence.

Hvis de var et mejeriprodukt: smør. Rigeligt smør.
Styrke: som en god, hjemmelavet kalvefond, der har stået i flere timer. Uh, det er godt!
Svaghed: vil ham den sure producer i virkeligheden trække i trådene?

Brian Mikkelsen
En tilpas venstresnoet konservativ kulturforkæmper. Politiken annoncører vil elske ham. Han er klog. Han er kendt. Han har karisma. Han har den rette journalistiske kredit fra Station 2 og diverse sketchprogrammer. Han er mand. Han er en knivskarp politisk insider. Han er og bliver den eneste fuldendte kandidat (bortset fra Kristian Leth red.). Her er ingen smalle steder eller huller. Men gider han?

Hvis han var ridder af det runde bord: kong Arthur
Styrke: Brian, bare Brian. Arthur Mikkelsen.
Svaghed: han gider sgu da ikke.

Jan Guillou
Den danske debat er kørt helt af sporet. Manglen på skarpe danske penne er total, og Politiken må søge over sundet for at finde Tøgers værdige afløser. Jan Guillous journalistiske meritliste er lige så lang som hans… nå ja, det kan være lige meget.  Men for manden, der har afsløret den svenske stats aflytning af venstreorienterede og har skrevet en ridderroman i fire dele, vil det være en smal sag at stå ved roret på Danmarks kulturradikale flagskib.

Hvis han var en beklædningsgenstand: grøn termovest, venligst udlånt af Leif G.W. Persson
Styrke: tidligere KGB-agent
Svaghed: optræk til splid, når han indsætter Carl Hamilton og Arn Magnusson i chefredaktionen