Spring til indhold
Hjem » Artikler » Hjælp til bearbejdelse af traumatiske oplevelser

Hjælp til bearbejdelse af traumatiske oplevelser

Har du været udsat for vold, voldtægt, røveri, trafikuheld eller andre traumatiske oplevelser? Har du været viden vidne til en sådan oplevelse, eller er du pårørende til en, som har været udsat for en voldsom og chokerende oplevelse? Hvis du kan sige ja til en af disse ting, er der hjælp at hente hos Offerrådgivningen.

Offerrådgivningen er en organisation, der samarbejder med politi, sygeplejesker, brandmænd og sagsbehandlere i Østjylland. Organisationen tilbyder gratis hjælp til både ofre, vidner og pårørende. For offerådgivningen er det vigtigt at pointere, at bearbejdelsen ikke kun er vigtigt for ofrene men i høj grad også for vidner og pårørende. Som vidne kan det være svært at vide, hvordan du skal reagere på det, som du har oplevet. Du kan føle dig forpligtet til at vidne samtidig med, at du frygter det. Offerrådgivningen kan hjælpe dig gennem disse følelser og samtidig hjælpe dig med de praktiske foranstaltninger. Som pårørende vil du ofte føle et ansvar for at hjælpe offeret. Hvordan du på bedst vis formår dette, kan offerrådgivningen vejlede dig i, men de er der i høj grad også for at hjælpe dig igennem de svære følelser forbundet med at være pårørende.

Ligeledes kan en traumatisk oplevelse være af meget forskellig karakter. Hvis du har overværet en voldsom oplevelse på en bytur er det også vigtigt at få professionel hjælp til at tackle, hvad du har oplevet. Du kan eksempelvis få hjælp til at finde en psykolog, men du kan også få juridisk hjælp fra en advokat, hvis du skal have hjælp til en anmeldelse eller lignende. Du kan også henvende dig til offerrådgivningen, hvis du bare har brug for en der hører dig og forstår der. Nogen gange er det nemmere at tale om traumatiske oplevelserne med en, der ikke i forvejen står en nær. Hvis du søger hjælpen, kan du undgå, at oplevelsen sættes dybe spor.

Henvendelse:

  • Du kan døgnet rundt henvende dig til offerådgivningen på 23 68 60 56
  • Derudover kan du personligt komme og tale med en offerrådgiver mandag, onsdag og torsdag fra kl. 16-20 på Fredensgade 25 i Aarhus (5 min. gang fra Rutebilstationen og Banegården), og du behøver ikke bestille tid! Hvis du ønsker at være anonym, har du mulighed for at henvende dig gennem en dørtelefonen.
  • Hvis du ikke bor i Østjylland er der i alt 12 offerrådgivninger i Danmark. Du kan finde de forskellige afdelinger på følgende link: http://www.offerraadgivning.dk/lokale_offerraadgivninger/index.html
  • Du kan desuden døgnet rundt ringe til landstelefonen på: 116 006.

 

Offerrådgivning hjælp billede1Offerrådgivning hjælp billede3Offerrådgivning hjælp billede4