Spring til indhold
Hjem » Artikler » Hårdstrømsingeniøren

Hårdstrømsingeniøren

Kasper2

Delfinen har mødt Kasper Behrendt på 26, som læser til svagstrømsingeniør på Ingeniørhøjskolen i Aarhus. Ved siden af den tid han bruger blandt loddekolber og printplader, er det en ganske anden type strøm, som gnistrer i Kasper – den type strøm, som sættes til et Marshall-kabinet og tæsker tænderne ud af svælget på dig.

Tekst Mazdak Khosravi

Det mørkebrune hår er headbangerlangt og havde det ikke været for en langfingret sjæl på en slovensk metalfestival, havde overkroppen været iklædt en denimvest dækket af bandpatches med alle heltene: Death, Autopsy og King Diamond. ”Hvem Fanden skal bruge præcis den samme vest som min?! Og så lå jeg ovenikøbet og sov i teltet sammen med den, da den blev nakket!”

Navnet er Kasper Behrendt, og alene i år har han set 511 koncerter og satser på at nå de 666. Rundt regnet har han set 2500 (!) forskellige bands i alt siden debuten som koncertgænger i 1998. For Kasper er der tale om en livsstil, der blev sparket i gang, da han som 9-årig bankede på hos en jævnaldrende kammerat og blev blæst omkuld af saftige guitarlicks, da faderens Kiss-vinyler røg på anlægget. Lige siden har hjertet banket for rock ‘n’ roll fremført live og uforfalsket.

Motivationsboostet
For den 26-årige ingeniørstuderende handler livekoncerter i høj grad om at opsøge og afsøge. Som da Kasper og en kammerat valgte at tage til en ganske klejn by midt i Belgien for at se nogle vækstlagsbands på et lille teater. Kaspers øjne lyser op, når han fortæller om, hvordan makkerparret sammenlagt måtte bruge 33 timer i tog igennem Europa, tage på kristent værtshus samt overnatte på en byggeplads for at nå målet.

På trods af, at kombinationen af at overnatte liggende i ske med sin kammerat under et stillads og blackmetal muligvis ikke lyder voldsomt appellerende på den uindviede, er det lige netop sådanne oplevelser, som former den helhed, der gør, at Kaspers koncertvirke handler om mere end blot selve musikken. Netop det afbræk, som de respektive koncertoplevelser giver ham, er også medvirkende til at styrke hans fokus som studerende.

Kasper3

Om der så er tale om udflugter som ovennævnte eller blot en akustisk koncert på en århusiansk cafe, mærker Kasper tydeligt, hvordan musiknydelsen og det sociale aspekt giver ham den mulighed for afkobling, som mangt en studerende har behov for: ”Det er her, jeg får mit rush,” som han selv påpeger. Og som undertegnede ved flere koncerter også har observeret, er det tydeligt at mærke på Kasper, at der er tale om en sand nydelsesrus, som indfinder sig, når hans næsten to meters højde tårner over mængden af moshende metalheads.

Og som han står der, stoisk og rolig, med en Blå Thor i hånden midt i det infernalske kaos, som ofte udspiller sig til rockkoncerter, kan man se, hvordan hans sanseapparat er skærpet til det ypperste for at få så meget af helhedsindtrykket med som muligt. Indtryk, som Kasper tager med sig tilbage på skolebænken, og som holder ham skarp, når motivationen skal have et boost i studieregi: ”Musik er en kæmpe del af mit liv, og derfor falder det mig kun naturligt at forene mit studieliv med masser af livekoncerter.”

Navnet er Kasper Behrendt, og alene i år har han set 511 koncerter og satser på at nå de 666

Fernet Branca og krammere
Når snakken falder på det aarhusianske rock- og metalmiljø, kommer Kasper da også med en klar opfordring til de nye studerende, som er i gang med at skabe sig et netværk: ”Det nytter sgu ikke noget at sidde derhjemme og kukkelure ved siden af studiet.” Som Kasper selv påpeger, er det meget muligt, at den hårde rocks attitude måske ikke er den mest indbydende for en nyankommet bly viol. Men som undertegnede også selv har erfaret, er der ikke langt til en hjertevarm krammer og en Fernet Branca, når Kasper og slænget møder nye folk til tråd.

Dette har da også betydet, at Kasper ikke kan frekventere et sted som Escobar uden at støde på kammerater og bekendte, som han har mødt igennem det aarhusianske koncertmiljø. For Kasper har interessen for musik, og det drive som musikken giver ham, også ført til, at han er en del af teamet bag radioprogrammet Den Tunge Time på Aarhus Studenterradio. Her varetager han tjansen som radiovært, hvilket giver ham mulighed for at dele sine mange oplevelser med den interesserede lytter. Og oplevelser har der, som nævnt, været mange af igennem tiden.

Kasper har ovenikøbet set sig nødsaget til at ty til et Excel-regneark for at kunne holde styr på, hvor meget han har set, og hvor meget han skal se i fremtiden. For om du fanger Kasper på metalmekkaet Wacken i Tyskland eller på Voxhall i Aarhus, kan du vide dig sikker på, at du møder en mand, der er i færd med at indfange den eliksir, som holder hans maskineri i gang. Som menneske, som inkarneret rock ‘n’ roller og som ung, aarhusiansk studerende.

Escobar fejrer i denne uge tiårsjubilæum med masser af gratis koncerter.