Spring til indhold
Hjem » Artikler » Guide: SU-venlige spisesteder

Guide: SU-venlige spisesteder


For alle os der kun kommer ud at spise, når familien er på besøg. For os for hvem Noma genklinger økonoma. For os der trænger til én dag væk fra ketchupflasken. Delfinen guider dit til de SU-venlige spisesteder i Århus.

Af Marie Ahlburg
Foto af Anne Bay Davidsen


Sct. Oluf, Mejlgade 33, 8000 Århus C
Fra klokken 12 til 14 serverer Sct. Oluf frokost for 45 kroner. Der er kun én ret på menuen, og den skrifter fra dag til dag. Pas på med at spørge om at få serveret andet dagens ret, for så bliver den franske ejer sur! Maden på Sct. Oluf er oftest god, men tjek dagens menu, før du bestiller, da der af og til går lige lovlig meget fransk bondekøkken i den. Den lille restaurant er hyggelig og afslappet indrettet med stearinlys i vinflasker på bordene, møbler der ikke er ens og skiftende kunstneres billeder på væggene. Kilentellet på Sct. Oluf er meget blandet. Det er som regel et godt tegn, når en restaurant har lokale stamfæster, og på Sct. Oluf kommer der en del talbagevendende gæster fra Mejlgadekvarteret og spiser deres frokost.


Le Coq, Graven 16, 8000 Århus C
“Mad og Fad” hedder tirsdagtilbuddet hos den lille franske restaurant og bar Le Coq, og det er værd at gå efter. Hver tirsdag serverer baren en portion mad og en stor fadøl for 50 kroner. Arrangementer starter klokken 19, men der bliver hurtigt fyldt op, så det er en god ide at komme i god tid, hvis man vil have en siddeplads. Gæsterne på Le Coq er meget hippe, så er bare om at at hoppe i sine skinny jeans og store tørklæder, eller hvad hipstere nu går med nu om dage. Le Coq er også et glimrende sted at spille bordfodbold. De har et fransk bordfodboldbord, og en del af byens bordforholdentusiaster kommer her for at spille. Hvis man kaster sig ud i et spil mod nogle af barens faste gæster, skal man enten være meget dygtig eller indstillet på at få bank.


Kowloon, Banegårdsgade 33, 8000 Århus C
I banegårdsgade ligger denne lille perle af en kinesisk/thailandsk restaurant. Den ser ikke ud af meget, men ligner mest af alt en snusket grillbar. Men man skal ikke lade sig snyde. Maden er fantastisk. Og billig. Især de thailandske retter er værd at gå efter. En almindelig portion koster 40 kroner og en stor 50 kroner. Der er altid travlt, bordene er fyldt op, og der er en konstant strøm af mennesker, der kommer for at hente take-away. Betjeningen er venlig, men travl, så det er ikke god service, man skal komme efter, men god mad.


Ziggy Sidewalk, Åboulevarden 56-58, 8000 Århus C
Flere af åens cafeer serverer billig morgenmad i hverdagene. Hos Ziggy Sidewalk kan man spise morgenbuffet fra klokken 9 til 10.30 for 35 kroner. Buffeten byder på brød, frugt, æg, græsk yoghurt, müesli med mere. Cafeen er hyggelig og sjældent overfyldt. Indretningen er relativt anonym og minder om alle de andre steder ved åen, men det er stadig et rart sted at være. Det er et oplagt sted at holde tidlige læsegruppemøder.

Tags: