Spring til indhold
Hjem » Artikler » Guide: Gode julegaver på SU

Guide: Gode julegaver på SU

Julelys over hele byen, duften af brændte mandler og julemusik i lange baner. December er i sandhed en dejlig måned. Men det kan også være en ret ambivalent måned for os studerende. Dels på grund af eksamen, dels fordi december er dyr. Omkring juleaften skal vi transportere os selv hjem til juleand og hygge, og offentlig transport kan være dyrt, det er ingen hemmelighed. Men den største udgift i december er er formentlig gaverne. Gaver til mor, far, bedsteforældre, søster, venner, kæreste. Men frygt ej, Delfinen kommer her med en række konkrete idéer til julegaver – nogle er sågar gratis. Nogle kræver kreativ snilde, andre kræver bare, at du køber dem. Held og lykke med gaveræset!

Til din keramikelskende mor

Hjemmemalet keramik. Umiddelbart kan det godt lyde lidt flippet, men det kan faktisk både være rigtig sjovt at lave keramik og ende med at blive ganske pænt, uden det kræver det helt store fra din side. Art by me er stedet, hvor dette kan ske. Startprisen er 159 kr., hvilket er væsentligt billigere end ”fancy” keramik fra anerkendte kunstnere – og du kan da helt sikkert gøre det lige så flot! Måske det tilmed kan virke terapeutisk i den stressende eksamenstid?

Adresse: Vesterbro Torv 6, Aarhus C

Til din knap så kræsne far

Dette er endnu en af gaverne til en skarp pris, den koster nemlig gratis. Men det kan så også være alt mellem himmel og jord, du ender med. Stedet er REUSE, og her kan du hente en masse genbrugsting uden betaling. Det kan være 20 år gamle kogebøger, en rygsæk plastret til med Nordea-logoer og en masse urtepotter. Du kan selvfølgelig give tingene videre, som de er, men hvis du har mod på lidt gør-det-selv-arbejde er det bestemt også en mulighed. Hvad angår tingene på REUSE, er det kun fantasien, der sætter grænser!

Adresse: Skovgaardsgade 5 G, Aarhus C

Til vennen med samme humor

Denne gave er en af de helt gode for budgettet – for den er nemlig gratis. På ALBERTs fyres den ene sjove joke af efter den anden, hver eneste hverdag. Skulle det ske, at en af de optrædende komikere ikke er så sjov, så kan du grine lidt af, at du heldigvis ikke har kastet flere hundrede kroner efter en billet, som nemt kunne have være tilfældet, hvis du skulle ind at se Jonathan Spangs nye show. Og faktisk hænder det, at det er nogle velkendte, veletablerede komikere, der lige skal prøve et par jokes af, inden de skal på turné. Hvis du nu skal flotte dig og forkæle din ven lidt ekstra, kan du altid smide en øl oveni.

Adresse: Store Torv 3, Aarhus C

Til din plantetosse af en søster

Planter gør glad, og de seneste par år er planter også blevet rigtig trendy. ”Bloggerplanten” monstera er blot et eksempel herpå. Hvis din søster er ligesom den gennemsnitlige planteelsker, så skal der nok skiftes ud en gang i mellem. Det kræver nemlig sit at holde liv ide små grønne krabater. En plante er derfor ikke en dum gaveidé. Planter kan man købe mange steder – IKEA, Føtex, you name it. Men hvis du skal købe en plante et hyggeligt sted, er Plantecaféen Plukk et godt bud. Her kan du købe planter og drikke kaffe i blandt dem. Og hvis du er smart, kan du liges mutte forbi REUSE og hente en potte til. Det ligger nemlig meget tæt på.

Adresse: Skovgaardsgade 5, Aarhus C

Til bedsteforældrene, der har alt

Selvom billeder af børnebørn (dig) altid bliver vel modtaget af skønne bedsteforældre, så kunne det være, at det måske var på tide med noget nyt? Netop fordi bedsteforældre alligevel altid har alt, hvad de har brug for, kan man slippe afsted med noget relativt billigt. Delfinens bud på en bedsteforældregave er endda gratis. Det drejer sig nemlig om tjenester. Du kan slå græsset, pudse sølvbestikket, male soveværelset eller sortere de famøse børnebørnsbilleder? Du kunne jo, hvis det skulle være ekstra fint, lave et klippekorthæfte med tjenestekuponer.

Til kæresten, der fortjener det hele

Det kan godt være lidt svært at finde en god gave til sin kæreste. Gode gaver er nemlig sjældent billige. Din kæreste elsker helt sikkert at bruge tid sammen med dig, så måske det er det, du skal give ham/hende? Men for at det ikke skal lyde alt for selvfedt, så sørg for at arrangere noget. Det kunne være en picnictur til vandet, hvor du har pakket en madkurv med din udkårnes yndlingsvin, chokolade og/eller dennes livret? En tur i teatret kan også være en idé. Som studerende får man billetter ned til 60 kr. pr. mand, hvilket er en rigtig god pris – normalprisen ligger omkring 300-390 kr. Selvom de klassiske kærestebiografture er hyggelige, er teateret lige lidt mere “next level”. Er du i tvivl om, hvilken forestilling, I skal se, så har Erasmus Montanus fået adskillige 6-stjerners anmeldelser. Bare et lille tip.

Adresse: Teatergaden, Aarhus C

God jul, alle sammen!