Spring til indhold
Hjem » Artikler » Grøn Koncert – igen og igen, og …

Grøn Koncert – igen og igen, og …

Tekst Claus Linddahl Hansen

Foto Bettina Gade Pedersen

Den lange og tiltrængte pause mellem forårssemestret og starten på efterårssemestret, også kaldet sommerferie, giver de studerende muligheder for at få stakkevis af oplevelser. Især musikalske oplevelser findes der mange af, hvor de studerende udgør en stor og vigtig del af klientellet. Ud over Northside, Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg spiller den omvandrende endagsfestival, Grøn Koncert, rundt om i landet. Delfinen var tilstede sammen med over 30.000 andre.

“Godt jeg ikke tog af sted”

Det er ikke altid spændende at læse om koncerter, man ikke var med til med mindre, at det var en dårlig én. Så kan man fryde sig over, at man blev hjemme, og sparede de penge. Derfor kan netop de læsere godt læse nøje videre. Bagsiden af Grøn Koncert: Over 30.000 mennesker er mange. Specielt på en helt åben mark. Det kan minde om et dyreskue, ligesom transporten til og fra Grøn Koncert kan minde om en dyretransport – hvis man vel at mærke benyttede bussen. Alt for lidt plads, alt for varmt, alt for meget bar hud og sved blev til en ubehagelig cocktail, der toppes af med opstemte koncertgæster, der havde svært ved at stå stille. Derudover plages man af elendig mobildækning, solskoldning og hvad der nogen gange kan minde om et kæmpestort fitnesshold, når kunstnerne dirigerer publikums arme. Der findes få varianter.

Det virker!

Men selvom alt dette var en del af Grøn Koncert, og der ellers ikke var noget nyt under den bagende sol fra arrangørerne af Grøn Koncert, så kan det til de nu frydende hjemblevne læseres skuffelse siges; at det virker stadig. Alle basisingredienserne til en fest var til stede. Godt vejr, godt musik fra tidens mest populære danske musikere og kolde drikkevarer kan næsten ikke andet end at blive en succes. Medina, Nik og Jay, Kato, Carpark North, Mads Langer og Lukas Graham var nogle af netop de musikere. En blanding af nye stjerneskud på den danske musikscene og nogen der snart kan betegnes som gamle travere, men som stadig skyder en god fest af.

Nik & Jay lukkede og slukkede årets Grøn Koncert i Aarhus. De leverede blandt andet et ni minutter langt medley, som bestod af ni af deres største hits.

Godt koncept

Grøn koncert er med andre ord et glimrende alternativ til dem, hvis krop og sind ikke er bygget til længere festivaller. Man får hørt en masse musik på meget kort tid, men uden at skulle lide af det i flere dage efter, som man kan komme til efter Roskilde Festival (læs eventuelt om Delfinens skribent My Maya Tvarnøs lidelser i My(s) Roskilde Festival 3). Samtidig med går overskuddet jo til et godt formål, nemlig Muskelsvindfonden. Spørgsmålet er så om de studerende, der var en del af Grøn Koncert, er enige. Hvorfor var de taget til Grøn Koncert, og hvad laver de ellers mellem semestrene i sommerhalvåret? Delfinen har opsøgt og spurgt de studerende om netop det.

Ét af de bands som støttede det gode formål som overskuddet fra Grøn Koncert går til var det aarhusianske Carpark North, hvis forsanger Lau Højen blev far samme dag.

 

Voxpop fra Grøn Koncert

Rasmus Østergaard, 23 år, webudviklingsstuderende, 1. semester.

En grund til du er til Grøn Koncert: ”Det er rigtig, rigtig hyggeligt. Jeg møder mange venner og bekendte til Grøn Koncert.”

Hvad laver du ellers mellem semestrene: ”Jeg arbejder meget. Jeg skal tjene penge til studietiden og forsøge at holde den i gang.”

 

Nana Persson,  21 år, studerer socialrådgiver, 3. semester.

 

En grund til du er til Grøn Koncert: ”Jeg er til Grøn Koncert for at udnytte tiden bedst mulig i ferien mellem semestrene.”

Hvad laver du ellers mellem semestrene: ”Jeg er sammen med veninderne, og udnytter de tilbud som Aarhus byder på, for eksempel Zulu Sommerbio, som snart kommer.”

 

 

Mirsada Dragovic, 22 år, studerer socialrådgiver, 3 semester.

 

En grund til du er til Grøn Koncert: ”På grund af sangerne, og specielt Medina og Mads Langer.

Hvad laver du ellers mellem semestrene: ”Jeg holder ferie, i år i Grækenland. Arbejder som butiksassistent i en tøjbutik, går til en del koncerter og går en del i byen også.”