Spring til indhold
Hjem » Artikler » Forskere søges til Forskerfight

Forskere søges til Forskerfight

forskerfightFolkeuniversitetet i Århus efterlyser deltagere til Forskerfight 2009. De skal kæmpe om en ærefuld titel og en præmie på 10.000 kr. Hvem vil du foreslå som deltager?

Forskerfight er en dyst om at formidle forskning. Ni forskere fra Aarhus Universitets fakulteter vil konkurrere om, hvem der på bare fire minutter er bedst til at forklare, hvad de forsker i, og hvorfor det er vigtigt.

Publikum afgør sammen med et udpeget dommerpanel, hvem der skal vinde. Overdommer er prorektor på Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen. Han vil sammen med en universitetspædagogisk forsker, en journalist og en skuespiller give kritik og karakterer undervejs, og publikum stemmer også på deres favoritter. Du kender formen fra tv-programmer som X-faktor og Vild med dans.

Forskerfighten foregår sidst i oktober. Før konkurrencen får deltagerne mulighed for at øve sig med en coach.

Alle er velkomne til at foreslå deltagere til konkurrencen. Deltagerne skal være forskere eller forskerstuderende på Aarhus Universitet. Send dit forslag senest mandag 1. juni på mail til Folkeuniversitetet i Århus på ml@fuaarhus.dk eller ring på 22 850 250 (Marie Kruse Larsen).

Læs mere om konkurrencen og se tv klip fra sidste års konkurrence på Folkeuniversitetets hjemmeside.

ORD | Jeff Jørgensen