Spring til indhold
Hjem » Artikler » FEBRUARGUIDEN

FEBRUARGUIDEN

 

1/2: Klimastrejke

Klokken: 09-12.00. Lokation: Rådhuspladsen. Hak i SU’en: Gratis.

Hvad laver du lige nu? Ingenting? Så kunne det være, at du skulle hoppe på cyklen og skynde dig ind til Rådhuspladsen, hvor der lige nu er en skole- og klimastrejke i gang. Netop i dag er der klimastrejke rundt omkring i hele Danmark. Sidste år deltog omkring 700 skoleelever i protest over politikernes manglende handlekraft, når det kommer til at redde klimaet. Du kan også være med til at gøre en forskel. Fra kl. 9 er der skilteskrivning og senere også taler, fællessang, open mic og meget mere.

 

2/2: Secondhand Bazar

Klokken: 12-15.00 Lokation: Studenterhus Aarhus. Hak i SU’en: Gratis.

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at være studerende. Derfor er det også nødvendigt at spare penge, når muligheden byder sig. Det gør den heldigvis i februar, hvor du kan købe en masse lækre genbrugsting i studenterhuset. Du kan også købe en stand, hvis du har en masse ting i dit skab, som bare fylder, og måske endda tjene lidt ekstra, så februar bliver endnu bedre.

 

victor cruz giants superbowl GIF by NFL

 

3/2: Superbowl 2019

Klokken: 11-05.00. Lokation: Guldhornene.
Hak i SU’en:
199 kr. (Gratis efter midnat)

Februar betyder også, at det igen er blevet tid til den famøse Super Bowl finale! For første gang kan du i år se det hele live på storskærm hos Guldhornene. Med en billet til knap 200 kroner byder bodegaen på en ”rigtig NFL-Buffet”, konkurrencer og underholdning, samt snacks og kaffe under hele eventet. Hvis SU’en skal række lidt længere, kan du spare billetten og vente til efter 00.00, hvor dørene åbnes for alle.

 

5/2, 19/2 og 26/2: Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Klokken: 18.45-21.00. Lokation: Søauditorierne.
Hak i SU’en:
Gratis.

Kunne du tænke dig at blive klogere på de nyeste opdagelser indenfor naturvidenskaben? Så er dette lige noget for dig. Du har i februar mulighed for at deltage i en række spændende foredrag om både Alzheimer, nydelse og begær samt klimaændringer. Der vil være fri entré alle aftener i denne måned, men det kan være en god idé at reservere plads i forvejen, hvis du vil være sikker på at kunne sidde ned. Niveauet vil være højt, men bare rolig, der kræves ingen faglige forudsætninger for at deltage.

 

ash williams rage GIF by Ash vs Evil Dead

 

8/2: Snerydning i Paideia

Klokken: 18-02.00. Lokation: Nobelparken. Hak i SU’en: 5 kr/juleøl.

Semesteret er i gang, og diverse fredagsbarer er mere end klar! Vi opfordrer helt generelt vores medstuderende til at snuse rundt i de forskellige fags fredagsbarer. Hvordan skulle man ellers kunne vurdere, at ens egen fredagsbar virkelig er den bedste? Hvis du mangler inspiration til, hvor du skal starte, kan du denne fredag hjælpe Paideia med at tømme baren for julebryg. De lover, at det bliver sindssygt!

 

14/2: Valentine’s day sucks

Klokken: 21-?. Lokation: Mojo i Skolegade.
Hak i SU’en:
Afhænger af tørsten.

Igen i år kan man drukne sit ikke-eksisterende love life hos Mojo i Skolegade på den årligt forhadte valentinsdag. For bare 50 kroner kan man mellem 21 og frem til midnat skåle i uanede mængder Gin Hass, som i aftenens anledning selvfølgelig vil være pink. Derefter fortsætter aftenen med gode tilbud og måske et blink fra en anden Valentine-oprører.

 

sexy heath ledger GIF

 

17/2: Flagstang Markeder i Musikhuset

Klokken: 10-15.00. Lokation: Musikhuset. Hak i SU’en: Gratis.

Hver måned er der Flagstang Markeder, aka. midtbyloppemarkeder, i Aarhus, og februar er selvfølgelig ingen undtagelse. Derfor kan du denne dag tage op i Musikhusets foyer og gøre et godt kup, når folk sælger ud alverdens godter, som måske er lige det, du står og mangler. Der er typisk alt fra tøj og smykker til børnelegetøj og kageruller. Så hvad venter du på?

 

19/12: Foredrag om The Handmaid’s Tale

Klokken: 17-18.30. Lokation: Dokk1.
Hak i SU’en:
30 kr.

TV-serien The Handmaid’s Tale har taget verden med storm! Er du også en af dem, som er blevet helt opslugt af serien? Eller står du lidt uforstående udenfor og undrer dig over, hvad alt postyret overhovedet drejet sig om? Uanset hvad så kan du blive klogere på de to første sæsoner af serien, når chefredaktør fra filmtidsskriftet 16:9, Henrik Højer holder foredrag om den omdiskuterede serie som et ”æstetisk og kulturelt fænomen”. Du kan opleve dette for blot 30 kroner som studerende!

 

oscars applause GIF

 

23/2: Vild med ORD 2019

Klokken: 09-18.00. Lokation: Godsbanen.
Hak i SU’en:
250 kr.

Er du vild med god litteratur? Så er det tid til at finde pengepungen frem og komme afsted! Det er blevet tid til Vild med ORD eller, som de kalder sig selv, ”Danmarks (måske) hyggeligste litteraturfestival”. Temaet er ’ny strøm’ og arrangementet vil byde på forfattere, illustratorer, feminisme, kønsidentitet og meget mere. Du er mulighed for at deltage allerede fredag aften og tage forskud på glæderne, men ellers er det store program at finde denne lørdag.

 

24/2: Oscar Night i Paradis 2019

Klokken: 23-06.30. Lokation: Øst for Paradis.
Hak i SU’en: 155 kr.

Så er det blevet tid til at trække i din flotteste smoking eller lækreste kjole, for Hollywoods største prisuddeling står for døren. Vær med, når der endnu engang bliver uddelt Oscarstatuetter til Hollywoods bedste skuespillere. Det kan godt være, at du ikke sidder ved siden af Leonardo DiCaprio, men til gengæld byder Øst for Paradis på både bobler og Oscar-quiz til aftenens gæster. Skynd dig, der er kun få pladser tilbage! Ellers er det en god anledning til at forvandle egen crib med rød velour og stearinlys!

 

camping camp fire GIF by Hallmark Channel

 

28/2: Bålaften med fællessang

Klokken: 19-21.00. Lokation: Tumlepladsen i Riis Skov.
Hak i SU’en:
35 kr.

Kunne du tænke dig at lugte lidt godt af bål og få lov at synge af dine lungers fulde kraft? Så har vi lige arrangementet til dig! Du kan nemlig komme til bålsang i Risskov som en god afslutning på vintermånederne. Aftenen byder på let tilgængelige, afrikanske sange og nogle kendte klassikere fra højskolesangbogen, og så vil der desuden være dejlig, varm solbærsaft. Prisen er kun 35 kroner, så mon ikke SU’en lige kan holde til lidt kumbaya-hygge i byskoven? Det tror vi.

 

Ha’ en fantastisk start på semesteret, AU.