Spring til indhold
Hjem » Artikler » En sprød lækkerbisken

En sprød lækkerbisken

IMG_3404

Tekst: Agnete S. Bønnerup

De fleste studerende har prøvet at have angst i større eller mindre grad. Især i eksamenssammenhænge kan angsten komme snigende og være svær at komme af med. Det er frustrerende at skulle igennem den samme rutsjebanetur af følelser, hver eneste gang en eksamen dukker op i horisonten, og man kan blive fornøden til at dulme angsten via diverse medikamenter. I stedet for at tage piller, kan man gå en alternativ vej og finde hjælp i form af motion og i det hele taget at spise varieret. Jeg vil komme med forslag til angstdæmpende kost, som er nem at tilberede og endda smager godt.

 

Hjertesalat med laks

3-4 personer

2 hjertesalat

200g ærter

1 broccoli

6-8 forårsløg

2 avocado

100g fetaost

Dressing:

4 spsk. olie

2 spsk. balsamicoeddike

1 tsk. honning

2 tsk. citronsaft

¼ tsk. salt

Tilbehør:

Nybagt brød og koldt hvidvin

4 laksefileter

Saft fra en citron

 

Skil broccolien i buketter. Blanchér dem, og lad dem dryppe af. Fordel dem, ærter og hjertesalat på et fad. Halver avocado, udhul dem og skær dem i tern. Dyp ternene i citron og drys med lidt salt. Forårsløgene skæres i ringe og fordeles sammen med avocado over de andre grønsager. Steg laksefileterne på panden i olie, ca. 5-10 min. på hver side. Laksen krydres med lidt salt og skæres i passende stykker. Laksestykkerne og fetaosten fordeles over grønsagerne.

Dressing: lav en blanding af olie, balsamicoeddike, honning, citronsaft og salt og pisk den godt sammen. Smag til med salt og hæld den over salaten.

Info & Tip: Fed fisk som makrel og laks indeholder omega-3-fedtsyrer, som er gode for hjertet og som har en angstdæmpende virkning. Hvis du har brug for et hurtigt boost inden en stresset situation, kan du presse frisk citronsaft ned i din kamillete. Kamilleteen har en beroligende effekt og igennem citronen får du vigtige b-vitaminer, som er gode for hjernen.