Spring til indhold
Hjem » Artikler » En slentretur med kunst i øjenhøjde

En slentretur med kunst i øjenhøjde

Delfinen fik lov at følges rundt med Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik (og en del PET-vagter), da han åbnede årets absolut største kunstneriske folkefest i Aarhus – sculpture by the sea – der kan opleves indtil den 30. juni.

TEKST OG FOTO Rasmus Bach Frandsen

Med sine solbriller lignede han – næsten – en actionhelt. En actionhelt med en mission: at gøre kunsten mere synlig i Aarhus; at bringe den ned i øjenhøjde. Mellem et kaos af mennesker, høj og lav, der var kommet for enten at få et glimt af kronprinsen, kunsten eller bare nyde det gode vejr, blev Delfinen sammen med Kronprinsen, byens borgmester, ARoS direktør og en lille håndfuld journalister fulgt rundt på årets sculpture by the sea og præsenteret for de mange kunstværker langs stranden ved tangkrogen.

Der er værker i alle størrelser, former (og bestemt også kvaliteter) undervejs på turen fra Tangkrogen til Bellehage. Og der er mange af dem. Man når knap nok at komme på afstand af det værk, man lige har set, før et nyt værk springer i øjnene og kræver af én, at man tager stilling til det.

Heldigvis er langt de fleste af udstillingens værker letfordøjelige. Skulpturerne ved havet er ikke stor kunst i traditionel forstand – men det er heller ikke intentionen. De skal underholde, vække umiddelbar forundring og få os til at tænke over det miljø, de er placeret i. ”Naturen, omgivelserne for disse værker er nærmest et kunstværk i sig selv,” udtalte kronprinsen. Og det er netop det forhold, værkerne synes at minde os om. Så skynd dig til sculpture by the sea og lad dig underholde af nogle underfundige skulpturelle former i en fantastisk omkringliggende natur – og få frisk luft og motion ved samme lejlighed. Helt gratis!