Spring til indhold
Hjem » Artikler » Eksamen: Studiesnacks – Lidt sundt og lækkert i en hård tid

Eksamen: Studiesnacks – Lidt sundt og lækkert i en hård tid

Jeg elsker at snacke, og særligt hvis jeg kan gøre det med god samvittighed. Så da muligheden for at smage en masse sunde snacks fra House of Denmark bød sig, var jeg jo selvfølgelig på pletten! Jeg havde en forestilling om snacks i form af bananchips, daddelkugler og kedelig indpakning. Men jeg blev overrasket! For da jeg henter kassen med varer kan jeg se en masse flot indpakning i lækre farver og flere spændende varianter; vingummi, snackbarer og frugtkugler, og da jeg i første omgang tjekker indholdsoversigten kan jeg se, at der kun er proteinpulver i et enkelt af produkterne – og hvor er det dejligt! Og så er det endda økologisk, og det er noget der batter i dagens Danmark!

Vingummi – tyg, tyg, tyg.

Jeg tog produkterne med til prøvesmagning på mit arbejde i en fysioterapiklinik, hvor mine kollegaer legede smagsdommere. Vi startede fra en ende af og begyndte med vingummierne, som kom i tre smagsvarianter; jordbær, mango og passion og til sidst solbær. Den største udfordring ved vingummierne er helt klart konsistensen, som er lidt hård i det, og falder længst væk fra det jeg kender som en vingummi. Smagen er lækker og frisk, og faktisk ikke kunstig. De smager godt, og vi var alle enige om at det godt kunne være en lækker lille snack, når man sidder til forelæsning. Ligeledes synes vi også at de var søde at se på og der er helt sikkert gjort en masse ud af både smag, udseende på vingummierne og indpakningen! Min personlige favorit var helt klart mango og passion!

Frugtkugler – en let og lækker en af slagsen

Efter vingummiernes succes, kaster vi os frådende over deres ”Frugtkugler”. Ved første øjekast kunne der måske godt arbejdes en smule med udseendet af selve snacken, da de fleste af os fik lidt uheldige associationer da vi så dem. Varianten med hindbær er helt klart den bedste, den er frisk og smager rigtig godt af hindbær. Æble og blåbærvarianten smager lidt mere kunstigt i det, men kan sagtens nydes til en kop kaffe. Til sidst er den tredje variant med kokos også rigtig lækker. Den smager lidt hen af romkugler, som man lavede da man var lille. Indpakningen er lækker, med flotte farver og en fin gennemsigtig rund pakke, så man kan se hvad den indeholder. Smagsdommerne var også begejstrede for hindbærsmagen – alt i alt kunne jeg godt lige fikse sådan en pakke under en eksamen til at booste humøret, i stedet for en kage eller chokolade.

Klassikeren – snackbaren

Der er ingen tvivl om, at min og mine smagsdommeres helt klare favorit er de barer, som fulgte med i smagskassen! Indpakningen er flot i farverne, papiret er lækkert og barerne i sig selv ligner rigtig mad – hvilket jeg personligt godt kan lide! Proteinbarerne har en lidt underlig konsistens, og kunne måske godt have brugt lidt overtrækschokolade, så de lige fik et lille twist og et knæk, men ellers smager de fint. De har en lidt støvet eftersmag, men det tror jeg at lidt mørkt chokoladeovertræk kunne fjerne. De små frugtbarer, som består af 100% frugt, kommer i tre varianter. Alle tre har en fin og frisk smag, og kan nemt stille den lille sukkertrang sidst på eftermiddagen. Rawbarerne er min og smagsdommernes favorit, de smager godt og ægte, samtidig med at de har en rigtig lækker konsistens. Der er lidt at tygge på og smagen er kraftig, både i varianten med og uden kakao.

Hvor mange delfiner?

Jeg vil give produkterne et samlet antal delfiner 4 ud af 6 delfiner, fordi produkterne vinder meget på smagen, men også taber lidt på konsistens, og et enkelt produkt på udseende. De vinder meget på at være sundere alternativer, da de består af rene råvarer, og ikke har tilsat sukker og e-numre. Jeg vil argumentere for at produkterne helt klart er et sundt alternativ til det, man ellers ville snacke når man sidder til en eksamen og virkelig skal bruge de små grå.
Alt i alt havde jeg en positiv og god oplevelse med produkterne fra House of Denmark, og ville ikke tøve med at spise dem som snacks i hverdagen.