Spring til indhold
Hjem » Artikler » Dragen vender tilbage!

Dragen vender tilbage!

dragonforce

 

Tekst: Christian “Rigo” Poulsen

PR foto

Den 26. marts vender det britiske powermetal band, Dragonforce, tilbage til Aarhus, og fylder endnu engang Voxhall med deres lynhurtige melodier. Dragonforce holder lige nu en uges hiatus(pause) efter første del af deres Maximum Overload tur gennem Australien, Sydamerika og Indonesien, og deres show d. 26. bliver det første af anden halvdel gennem Europa.

Delfinen talte med Herman Li, guitarist og grundlægger af Dragonforce, før deres forestående show.

På Maximum Overload, Dragonforce’s seneste album eksperimenterer Dragonforce med et bredere spektrum af sange, sammenlignet med på tidligere albums, der var mere lige på og hårdt. Ligeledes er det første album og tour med deres nye forsanger og frontperson, Marc Hudson, der med Dragonforce for første gang træder ind på den professionelle scene.

Li glæder sig til at spille I Skandinavien, albummet er optaget i Sverige, og Skandinavien er generelt mere melodisk inspireret. “I (skandinavien) udkommer altid mange gode bands, I er mere in tune med melodisk metal”. Selvom Li ikke har noget foretrukket spillested, glæder han sig altid til at spille i Europa: “Der er altid forskel på publikum, i syden er der forandringer, man kan være stor og blive glemt på et øjeblik, hvor det europæiske publikum er mere stabilt”.

Deres tour i i syden har budt på kæmpeshows med mange tusinde koncertgængere og et voldsomt temperament, Li husker ikke noget umiddelbart fra deres sidste koncert i Aarhus, men er positiv overfor det danske publikum “Jeg kan ikke umiddelbart huske noget fra sidste gang, vi spillede i Aarhus, men koncerter i Danmark er som regel mere civiliserede” siger Li,“det er ikke så vildt som i Indonesien eller Mexico, og vi kan snakke med vores fans bagefter uden at få revet vores tøj af”.

Men man skal dog ikke frygte at Li og co. ikke går til showet med fuldt vigør:

“Vi leverer altid et vildt energisk show!” forsikrer Li, “Et dragonforce show er altid som at gå i krig, og guitaren er mit våben”.