Spring til indhold
Hjem » Artikler » Din første nytårsaften i Aarhus

Din første nytårsaften i Aarhus

Du forsøger ihærdigt på at lægge en dæmper på forventningerne, for du ved jo godt, at en fest altid bliver bedre, når du ikke har nogen forventninger til den. Desuden vil du nødigt sige dem højt, for du skulle jo helst ikke jinxe din første nytårsaften i byen. Måske skal du i år blot holde forventningerne til, at DU vil være glad og have det sjovt – så skal din aften nok blive det!

Forberedelser

Får du gæster, eller skal du have forberedt noget at tage med ud, så husk at være ude i god tid. Selv i Aarhus lukker butikkerne tidligt nytårsaftensdag, og vi kan hurtigt blive enige om, at det ikke er særlig fedt, hvis man ikke nåede at købe den dér flaske champagne, man lovede at tage med. Husk også at købe ekstra ind, så du kan overleve dagen derpå, i hvert fald indtil din takeaway-bestilling ankommer!

Trickster transport

Ingen fest uden gæst, hvad enten du får gæster eller kommer som en. De fleste starter aftenen ud i et mindre eller større privat selskab med god mad, vin og Dronningens nytårstale. Skal I ind til byen og feste videre, så tjek lige bustiderne i forvejen. Taxa-priserne er jo efter de nye regler ikke ligefrem SU-venlige nytårsaften. Du skal dog vide, at busserne kan være ganske uforudsigelige til nytår, så det kan alligevel være en god idé at tænke taxa-penge ind i aftenen budget bare for en sikkerheds skyld.

NO FOMO

En af årsagerne til, at nytårsaften for nogle ikke ender med at være den fedeste fest, er Fear Of Missing Out. For eksempel hvis du går og gruer for, at en anden fest er bedre, end den du selv er til. Når du ikke er helt til stede, går du glip af alt det sjove, som faktisk foregår eller kan foregå omkring dig. Så måske skal du bare blive der, hvor du er, lægge telefonen fra dig og nyde det – så går du i hvert fald ikke glip af den fest!

Fest i køen

Der er garanteret vild fest på natklubberne nede ved åen, og når SU’en er tikket ind tidligere på dagen, er der næsten ingen undskyldning for ikke at slå sig løs. Der er dog dømt massiv kø-alarm, så tag nogle drikkevarer med – så kan I sagtens feste og starte en fællessang, indtil dørmanden lukker jer ind. Selvom der er travlt, er der altid en helt speciel stemning nytårsaften i byen, når alle fejrer årets sidste og første fest.

Når klokken slår 12

Så er det på med brillerne! Det nye år skal hoppes, kysses, synges, skåles, danses eller noget helt sjette ind. Er du i midtbyen, er der altid spektakulært fyrværkeri på Store Torv og en summen af fællesskål og liv. Husk dog at passe på krudtet og hinanden. Så er der vist kun tilbage at sige GODT NYTÅR!

Tags: