Spring til indhold
Hjem » Artikler » Det røde

Det røde

  • af

Tekst: Sille Kirketerp Berthelsen

Foto: Frederik Jerløv

Det er en pigeting. Jeg har damemave. Det er lady days, du ved. Vi må nøjes med at snave. Tivoli holder lukket. Forlystelsen er slukket. Kun de røde lamper lyser. Mit skød er porten til en gyser.

Man renoverer i min uterus. Kom, sømand, på Det Røde Hav. Ej sikkelej sikkeladetus.

Har min fisse fået klø? Der er blod i Søndersø. Tante Rød er på besøg. Der er russere, ja, og malere i min opgang. Kommunister i mit lysthus. I min kusse er der grus. Uindbudte gæster helt fra Rødby.

Santa Claus er i min kælder, hvor en lille nisse driller. Ingen andre slikker, kilder eller piller… På mit skamben ku der stå: Tilgås kun med sikkerhedsbriller på!

Der drypper blod fra min appelsin. Ingen rører ved min rosin. Den er blevet til en by i Rusland.

Ingen mand vil have blodpølse. Det’ en virkelig klistret følelse. Kvinde, de behov må du selv ligge og rode med. Men vi har holdt for rødt i flere dage. Der må være en instans, et sted at klage?

For en ung Ole Sohn er på visit. Der er blodbad i mit skridt. Jeg hælder saften fra rødbeden. Udskiller væske gennem skeden. For jeg har smoothie i min blender. Jeg har rød blæk i min patron. Jeg har rust i undervognen. Det er en klovnemund, bare uden klovnen. Jeg har spyt i klarinetten. Der er det røde nede ved spætten. Benzinen i min karburator har de hentet i Moskva.

Jeg serverer rødgrød uden fløde, rød remo til fileten. Jeg har sovs i sovseskålen. Der er Heinz i min hot dog og tomater i min dåse. På min rundtenom rugbrød er der russisk salat.

Super Brugsen (som jeg kalder min fisse) holder lukket hele dagen. Der er pletter (de er brune) på mit lagen.

Min livmoder kaster op. Jeg har klister nede i kussen. Og jeg lugter lidt af jern. Jeg er i løbetid på en meget passiv måde.

Det er et stockholmsk blodbad, et skandinavisk Niagara Falls, en kirsebærlavine, røde glenter i en stime. En ganske hyppigt forekommende naturkatastrofe.

Min mis den er lidt fedtet. Det’ noget gris. Hvad gør vi ved det? Det er en blodstraf, ja faktisk Herrens hævn. Sådan har det været i mands minde. Det er mit lod i livet. En konsekvens. Synd! Dit navn er kvinde.

Stalin, Lenin og Marx holder møde. Fat det nu! Jeg har det røde.