Spring til indhold
Hjem » Artikler » Det handler om bryster

Det handler om bryster

      De var gode i filmene Wild Things og  American Pie. I øjeblikket er de aktuelle sammen med Casper Christensen på plakaten til spillefilmen Klovn. Artiklens hovedpersoner (for der er nemlig to) har fascineret og forbløffet deres omgivelser gang på gang. Det handler om bryster. 

af Louise Bodin
foto Maria Maarbjerg

Hvad er det, der gør dem så fantastiske? Selvom undertegnede er kvinde og godt nok indehaver af egne eksemplarer af ovennævnte, mente jeg alligevel, at jeg ville få brug for lidt hjælp til at opklare mysteriet om de bløde kvindelige fordele. Jeg satte mig for at opsøge de i befolkningen, der formentlig får mest nydelse ud af vores hovedpersoner: mændene. I øvrigt vurderede jeg, at en flok lettere berusede drenge ville være at foretrække til afhøringen. For sandheden skal jo høres fra… 

Med et par veninder og en blok under armen tager jeg  til fredagsbar. Vi lægger ud på medicin, hvor personlige erfaringer har vist, at der ofte er overvægt af mænd. Kommende læger, that’s is. Men jeg møder ikke mange medicinstuderende til medicinernes fredagsbar denne fredag. I stedet møder jeg Johnni, Simon og Martin fra maskinmesterskolen. Som eneste kvinde i selskabet starter vi sessionen med en vis forlegenhed. Fra min side. Drengene tager det med ophøjet ro og et glimt i øjet. Ikke noget der gør mig mindre genert.

Jeg starter lidt forsigtig med det meget enkle spørgsmål: Hvad er det, der er så godt ved bryster?

”Det er instinktivt”, forklarer Simon.

”Det er jo noget, vi har med fra barns ben. Det er det første, vi har set som børn, og hvor vi har fået vores mad fra”, overtager Martin.

Jeg mødte senere Jesper fra medicin og vennerne Rune og Brian, begge fra økonomi.

”Det er super kvindeligt” siger Rune.

”Det er mega frækt,” kvitterer Jesper.

Der er tilsyneladende også noget mystik omkring brysterne.

Jesper fra medicin forklarer: ”Det er noget med det skjulte. Vi kan fantasere om, hvad I gemmer under blusen.”

Søren fra statskundskab er enig. ”I har dem, og det har vi ikke. Det er noget med ikke at kunne få det, man gerne vil have. Det er fedt, når I overlader lidt til fantasien”, siger han.

Antydningen af formerne under blusen fascinerer mered end et par nøgne bryster. Jeg må indrømme, at mine fordomme er blevet rystet en smule. Jeg troede, at alle drenge ville foretrække nøgne bryster i gadebilledet, men selv på stranden er det tildækkede look et must.

”Det er bedre med lidt bikini end slet ingen”, siger Jesper

Til gården eller til gaden?

Den engelske zoolog Desmond Morris er kommet med et interessant bud på brysternes formål. Egentlig er brysterne til for, at vores nyfødte børn kan få mad, men de har også et andet formål. De fungerer som en slags lokkemad. Morris forklarer sin teori med, at da mennesket begyndte at gå oprejst, kunne hannerne ikke længere blive tiltrukket af kvindens numse og udsyn til skamlæberne, hvorfor brysterne har udviklet sig til at skulle ligne en .. ja, røv.

Dette fører til mit næste spørgsmål til drengene: Hvad foretrækker I? Røv eller bryster? Svarene kan opsummeres ganske kort: Røv!

Selvom min rundspørge på omtrent 15 drenge muligvis ikke kan verificeres, synes jeg alligevel, at det er påfaldende mange. Jeg tillader mig i hvert fald at konkludere, at det er røven, der tænder. Ifølge Morris er det også på grund af den, at brysterne er blevet til noget seksuelt.

Selvom røven åbenbart fascinerer drengene mest, kunne det være spændende at høre, hvordan en pige med relativt store bryster har det, når hun går ned ad gaden eller møder nye mandlige bekendte. Jeg spørger Maja fra statskundskab, der er indehaver af en D-skål.

”Det kommer lidt an på, hvad jeg har på, men tit kigger de meget. Og uden at de ved det, tror jeg. Det virker i hvert fald tit lidt ubevidst,” siger hun. Hun griner lidt af sin sidste bemærkning og fortsætter, ”man ved jo nok godt, hvad de tænker. Selvom jeg egentlig godt kan blive lidt selvbevidst, og tænke om de bare tænker; ”Fuck, hun har store bryster”, og ikke andet. Jeg vil jo gerne være mere end bare hende med de store bryster”.

Men Maja skal ikke bekymre sig, for en af de interviewede drenge forklarer, at for ham betyder størrelsen intet. ”Bryster er noget intimt og vil altid være frækt. Uanset hvordan de ser ud. Sådan er det bare. Det er noget meget privat, som hun deler med mig, når vi har sex. Det er det, der gør, at bryster fascinerende for mig.”

Små, runde og faste med en tokrone på toppen

Hvis vi skal generalisere en smule – og det skal vi – så vil de fleste piger gerne have større bryster. Primært fordi vi tror, at vores kærester gerne vil have, at vi har større bryster. Så er det sagt. Heldigvis er det endnu en af mine fordomme, jeg kan vinke farvel til. 

”De må ikke være for store, så hellere for små”, siger Jesper fra medicin, og uddyber ”de må ikke komme til at hænge, og de sidder som regel bedre, når de er små. Så er de mere faste, og det er godt.”

Rune fra økonomi er enig, og tilføjer, at ”det er vigtigt, at de sidder rigtigt, og at de er runde. Det er som regel, når de er små, at det er tilfældet.”

Selv brystvorterne er der krav til. Simon fra maskinmesterskolen lægger ud: ”Det mørke område omkring selve brystvorten må helst ikke være større end en to-krone.”

”Aa-ah” afbryder Martin prompte, ”en fem-krone. En to-krone er jo ingenting. Så udelukker du godt nok mange piger.” 

Der ser heldigvis ud til at være håb for os alle sammen. Som et lille ekstra tip fik jeg endda at vide, at en hvid bluse, hvor man lige kan ane en sort bh indenunder, er ”noget af det frækkeste”. Så der er opskriften til næste outfit til fredagsbaren, piger. Enjoy.