Spring til indhold
Hjem » Artikler » Det er forår, og safterne stiger

Det er forår, og safterne stiger


Hvordan har de studerende det med det spirende forår og boblende hormoner? Delfinens udsendte er taget på bar for at finde svaret. Er de fulde? Såmænd. Ærlige? Hudløst! Parental advisory: Explicit content

Ord af Louise Bodin
Foto af Claudine Zia

Man ved, at det er forår, når århusianske studerende begynder at snakke om sejlads, heats og øl i samme sætning. Foråret forbindes også tit med en lettelse over, at den lange vinter er forbi, og vi igen kan lade jakken ligge hjemme. Nogle gange sammen med fornuften. Ifølge mange er foråret i hvert fald tæt forbundet med vores trang til at blive mere… åbne. Jeg tager ud for at høre ungdommen, om den er blevet forårskåd. Missionen er yderst risikabel for mit omdømme. Er jeg SU-Carrie i Sex & The Students? Eller er jeg bare hende, der går rundt og spørger tilfældige folk, om de er liderlige? Forhåbentligt synes de, det er sjovt at snakke om. Jeg skal have svar. Mine to kære (og i øvrigt mandlige) redaktører vil så gerne have en saftig artikel. Hvad sagde de nu? Sex, forår og rock’n’roll! Jeg tager på rov.

Jeg forsøger mig først på Passage Vinstuen, men der er desværre ikke meget held. Folket har åbenbart droppet deres ugentlige quiz-aften til fordel for Champions League. Jeg som troede, vi slap for fodbold efter sidste år. Waka waka og alt det der. Næste aften er der Bodega Bar på Børglum Kollegiet. For at det ikke skal være løgn, lyder det som om, at aftenens temasang er den om Knalde Kalle. Ham der kilder pigernes hvem-hvad-hvor. Ham der både kan håndtere en drink i sin højre hånd, en booty i sin venstre og få pigerne til at spinde som en yoyo. Besynderligt passende for aftenens formål: ølsvendene og barcadipigerne skal lokkes til at åbne deres hjerter.. eller bukser.

Undertegnede residerer selv på ovennævnte kollegium, så der foreligger en mulig interessekonflikt i forhold til nogle af svarene. Men de er ærlige, er de. Jeg starter meget uskyldigt med at spørge Kirstine fra Handelshøjskolen, om hun mener, at hun er forårskåd.

”Det er jeg helt sikkert. Det bliver varmere, og man får lyst til at smide tøjet. Det er også nemmere at flirte på en måde. Man bliver mere udadvendt”, siger hun.

Lige liderlig året rundt
Det med at blive mere udadvendt, er der flere, der kan nikke genkendende til. Sivert fra Datalogi konstaterer, at det gode vejr gør ham i bedre humør, og derved gør ham mere udadvendt. Men han mener ikke, at vejret har betydning for hans kådhed.

”Jeg er lige liderlig hele året. Det har ikke noget med årstiden at gøre,” fortæller han.

Jeg nikker forstående og noterer, at jeg bør være påpasselig med at frekventere datalogernes fredagsbar for eftertiden. Martin er enig med Sivert.  Han er elektroingeniør, og besidder en, ifølge ham selv, heldig fordel.

 ”Jeg er jo to meter høj. Jeg kan kigge lige ned i pigernes kavalergange”, siger han.

Jeg rødmer en smule og hanker op i toppen, da jeg opdager, at jeg viser en smule kavalergang i aften. Jeg og mine 163 cm skynder sig hurtigt videre.

Jeg møder Lea fra tandlægeskolen og spørger hende, om hun scorer mere, når det er forår.

”Det ved jeg ikke rigtigt, men det er klart, at det bliver nemmere, når folk er mere ude. Jeg tror, jeg ret ubevidst bliver mere udadvendt. Og så er der jo også pludselig flere måder at komme i kontakt med andre på”, siger hun og fortsætter:

”Man kan jo tilfældigvis komme til at kaste sin frisbee hen mod den, man gerne vil i kontakt med”, forklarer hun med et glimt i øjet.

Så drengene skal altså holde øje med fnisene piger, der sender frisbees på afveje eller skyder med andre Amors pile i forklædning. Alle kneb gælder i krig og kærlighed. Nogle er dog mindre optimistiske i forhold til at score mere om foråret. Maja fra statskundskab fortæller, at det er blevet sværere for hende at score i de lune forårsnætter.

 ”Nu er det jo lyst klokken fem om morgenen”, siger hun.

Måske jeg skulle foreslå hende at stille sig under den to meter høje Martin. Jeg lader være. For ham fejler selvtilliden til gengæld ingenting.

”Jeg scorer hver weekend.. vent! Jo, hver weekend”, siger elektroingeniøren eftertænksomt.

Tore fra medicin scorer også mere om foråret.

”Det er, fordi jeg har mindre tøj på”, mener han.

Alle går rundt og forelsker sig
Jeg møder også et par mere romantiske drenge fra medicin.Thomas og Kristian. De forelsker sig ikke mere om foråret. Det kommer an på pigen og ikke årstiden. Andre af de adspurgte mener nu alligevel, at de to ting godt kunne hænge sammen. Lea fra tandlægeskolen har bemærket, at hendes forhold som oftest er indledt om foråret. Men er der sådan helt oprigtigt noget om, at vi forelsker os mere, når det bliver varmt? Eller har vi kollektivt pisket en stemning op? Sexologen, Sascha Munch forklarer den kemiske proces, der sker, når solen rammer vores blege vinterkinder.

”Dopamin-produktionen øges, når vi får noget sol. Dopamin giver os en følelse af lykke. Når vi møder et menneske første gang frigives signalstoffet serotonin. Kombineret med dopaminen kan vi altså komme til at føle en forelskelse”, siger Sascha Munk.

Hun understreger, at stofferne også stimulerer lystfølelsen.  Så der er faktisk noget om snakken. Forår og sommer er også tiden for landeplager, der skal få os ud af fjerene og ud i solen. Det er ikke kun Knalde Kalle, der kan. Sidste år skulle vi døjes med både fodbold og Shakira på én gang. Waka waka betyder i øvrigt ”gør det” på afrikansk. Lige noget for Nike. Eller vores Bodega Bargæster. Så waka waka da. No pun intended.

Tags: