Spring til indhold
Hjem » Artikler » Den Svære Beslutning – Hvilket Pokémon Go Hold Skal Jeg Vælge?

Den Svære Beslutning – Hvilket Pokémon Go Hold Skal Jeg Vælge?

  • af

Tekst: Vassili Stroganov

Foto: Pixabay

Det første spørgsmål Pokémon Go-spillere oftest stiller hinanden er: hvilket hold er du? Dette identitetsspørgsmål er så afgørende for din Pokémon Go personlighed, at det ofte bliver stillet før andre vigtige Poké-spørgsmål som f.eks., hvor mange forskellige Pokémon typer man har fanget, eller hvilket level man er i. Dit valg af enten Team Instinct, Team Mystic eller Team Valor siger ikke alene noget om, hvem du er som person, men det fortæller også noget om din livsfilosofi. Du bliver repræsentant for dit hold og sættes i samme boks som dem. Hver eneste kamp du vinder, og hvert eneste gym du overtager, er på vegne af dit hold. Hvis du er Team Valor, som har farven rød, så er det bare med at overtage så mange af de blå og gule gyms som muligt, som er farverne på Team Mystic og Team Instinct. Men hvilket hold skal du vælge?

Er du en, der ikke tænker for meget over tingene, og handler ud fra din mavefornemmelse- så er det Team Instinct, der er det rette hold for dig. Hvis du er den mere velovervejede og brainy type, som er god til at holde hovedet koldt i pressede situationer, så er Team Mystic det rigtige valg. Sidst, men ikke mindst, er der Team Valor, som er for dig, der er til råstyrke og vildskab. Man behøver selvfølgelig ikke at vælge sit hold udelukkende på grund af holdets ideologi. Dette er bare en af mange måder, man kan vælge sit hold på. En anden metode er at vælge ud fra hvilken af de tre legendariske fugle, man bedst kan lide; for hvert af de tre hold har en af følgende fugle som logo: Team Instinct har strømfuglen Zapdos, Team Mystic har isfuglen Articuno og Team Valor har ildfuglen Moltres.

Jacob Seirup Nielsen, der for kort tid siden afleverede speciale i Digital Design her på Aarhus Universitet, valgte sit Pokémon Go hold netop ud fra dette princip:

”Jeg valgte det blå hold, Team Mystic, fordi logoet er baseret på Articuno, som altid har været min yndlings blandt de tre legendariske fuglepokémons fra den første generation,” fortæller Jacob Seirup Nielsen.

Den første generation af Pokémons er de 151 klassiske Pokémons, som de fleste sikkert kan huske fra deres barndom, hvor mange samlede på kortene og havde et af de tre Game Boy spil. Generation et er indtil videre den eneste, der er med i Pokémon Go, og her er de tre legendariske fugle eksempelvis ikke tilgængelige endnu.

Hvis man nu er lidt ligeglad med de 3 sjældne fuglepokémoner og holdenes ideologier, men til gengæld er stor fodboldfan, så kan det være ret nemt at vælge sit hold. Denne Pokémonhistorie sniger sig udenfor AU’s vægge og smutter en tur hen på ”djævleøen”:

”Jeg valgte blåt hold, fordi jeg er stor FCK-fan, og for at der ikke skulle komme for mange gule hold, da det jo er Brøndbys farve,” fortæller Sebastean Wojakowski, der arbejder som pædagog til daglig. Pokémonholdfarven alene kan altså afgøre ens valg, hvis det nu er ens yndlingsfarve, eller som i dette tilfælde ens yndlings fodboldholds farve. Mon ikke der kommer nogle heftige Pokémon kampe imellem Team Mystic og Team Instinct, i hvert fald i fodboldmæssig forstand?

Alle Pokémon Go spillere har deres egen historie om, hvordan de startede med at spille det, der i dag er et sandt fænomen verden over. De flestes Pokémon historier startede dog langt før Pokémon Go kom til verden. Nicolaj Lykkegaard, som er kandidatstuderende i Digital Design ved Aarhus Universitet, startede som så mange andre sin Pokémonhistorie tilbage i 90’erne:

”Jeg elsker Pokémon og har siden 1996 drømt om det i virkeligheden. Ej fuck det er cheesy, men det har vi sgu da allesammen. Den del tændte mig helt vildt. Når man så fatter algoritmen, og at der f.eks. ikke er nogen Pokémoner ude, hvor der ikke er mennesker, falder det hele lidt til jorden, men jeg spiller nu stadig i et stædigt forsøg på at nå de 142 mulige Pokémoner i Europa,” siger Nicolaj Lykkegaard, som i sin tid valgte Team Valor på baggrund af holdfarven, som er rød, fordi hans yndlings Pokémon var ildpokemonen Charmander.

Det er dog ikke team Valor, der har flest medlemmer på verdensplan, det er nemlig Team Mystic, der suverænt er i førersædet her. Ifølge en undersøgelse foretaget i juni og juli 2016 af Brand Watch, som er en virksomhed, der overvåger sociale medier så som Facebook og Twitter, var 43 procent af alle Pokémon Go spillere medlemmer af Team Mystic på verdensplan, imens 33 procent var Team Valor, og kun 24 procent var Team Instinct. Så hvis du vil være på den sikre side for at være i overtal, så er Team Mystic det åbenlyse valg, men hvis du derimod gerne vil være lidt af en underdog og synes de gule mangler lidt hjælp, så er Team Instinct lige dig.

Uanset hvad, kan det være svært at vælge et hold, og der er bestemt mange måder man kan vælge på, men nu har du hørt nogle af dem. En ting er dog sikkert, og det er, at når først du har valgt et hold, så kan du ikke vælge om igen, med mindre du skriver ind til Pokémon Go, hvorefter man skal gennemgå en lang og irriterende proces, der kun måske vil føre til, at du kan få lov til at skifte hold. Men det er kun, hvis du har en usædvanlig god begrundelse for dit nye valg.