Spring til indhold
Hjem » Artikler » Den nye holdspiller

Den nye holdspiller

Uanset om du er ny på fodboldholdet, i roklubben eller i skytteforeningen, så handler det at være ny altid om det samme: Der er et fællesskab at passe ind i. Selvom man måske ikke skal være en del af en holdopstilling på en bane, så bliver man i Aarhus Universitets-Sports klubber en del af et hold – et sammenhold.

Tekst: Kommunikationsansvarlig Camille Pedersen

Det er altid spændende at starte til noget nyt. Måske er du bekendt med sportsgrenen, måske er det helt nyt for dig. Det var lidt af en tilfældighed, at Suthan Krishnarajan, der er ph.d.-studerende på Statskundskab, for nylig startede i vores skytteklub, Aarhus Akademiske Skytteforening. Idéen fik han fra en kollegieveninde, som længe havde overvejet det. En kold, kedelig tirsdag i januar skulle det være. ”Vi blev med det samme bidt af det! Folk var venlige, ligetil og gode til at hjælpe os i gang. Det er meget uformelt, og der stilles ingen krav til, hvor ofte man skal komme”, fortæller Suthan, der mener, at sjov, afslapning og sport går hånd i hånd til skydning.

Mathias Kynde, der læser Økonomi på 4. semester, mener, at sport giver ham en god pause fra bøgerne. I sommer startede han i vores håndboldklub, JAI, fordi det er en studenterklub. Dette fællestræk gjorde, at det var nemmere for ham at komme ind i fællesskabet og få nye kammerater. Mathias mener, at det kan være intimiderende at skulle være den nye –  også selvom sporten for ham var velkendt. Han synes, at det var lidt ligesom at starte på universitetet, men at forskellen er: ”[…] at du i en sportsklub skal ind i et allerede fasttømret fællesskab, mens alle på universitetet står i samme situation. Gennem de sociale arrangementer i klubben, får jeg mulighed for at møde de andre uden for banen – og det er vigtigt”. Selvom det kan være grænseoverskridende at være ny, så har Mathias kun én ting at sige til dem, der går og overvejer at starte i en ny sportsklub: ”Se at komme afsted!”