Spring til indhold
Hjem » Artikler » Den danske sommer kræver is i maven

Den danske sommer kræver is i maven


Så er det sket igen. Bøgen er sprunget ud, anemonerne blomstrer i skovbunden, og plørede studerende danser lambada i uniparken. Men til en dansk sommer hører ikke kun ølbowling og blomsterplukning, næh nej der skal også is til og gerne masser af det. Delfinen tester de bedste issteder i Århus.

Ord af Astrid E. Sørensen
Foto af Anne Bay Davidsen

Som sex i missionæren
En klassiker, næsten alle kender, og næsten alle synes om. Isen hos Paradis var også ganske udmærket, om end ikke en oplevelse jeg vil huske for evigt. Isen var frisk, og jordbærsorbetten smagte som om, der rent faktisk var puttet et bær eller to i. Dog manglede de smagsvarianter, vi prøvede, lidt karakter. De smagte simpelthen af for lidt, og var lidt for pæne og klassiske. Isen hos Paradis er lidt ligesom sex i missionæren: Det går sgu aldrig helt galt, men noget stort festfyrværkeri bliver det heller ikke.
– ParadIS, Nørregade 40, 8000 Århus C 

Forårsforelskelse
Helt klart det sted i testen med de bedste omgivelser til isspisning: Her kan man både spise sin is i det hyggelige cafemiljøs meget bløde sofa eller ved cafébordene udenfor med udsigt til Århus Å. Isen er lækker, og udvalget er bredt. Jeg var meget begejstret for chokoladeisen, der havde et pift af chili, og kastanjeisen, som smagte af koncentreret parisisk romantik. Min medtester syntes dog, at isen næsten var for smagfuld og kraftig. Smagen var simpelthen så intens, at det var svært at spise sig igennem 3 kugler uden at føle sig helt overvældet. Alt i alt er Suppestegogis’ is som en kraftig forårsforelskelse: vidunderlig og eksplosiv, men også umulig at fastholde. Mit råd er at indtage den i mindre portioner, så du har chancen for at udvikle et langt og lykkeligt kærlighedsforhold.
– suppestegogis, Åboulevarden 82, 8000 Århus C

Bøvs
Rygtet siger, at Master Fatman drikker en liter fløde, lige inden han går på scenen for at afrunde stemmen. Hvis fløde giver en blødere stemme, ville jeg efter mit besøg på Coldstone have et stemmebånd af ren angorauld. Det eneste, jeg fik, var en meget insisterende kvalme.
Det så ellers indbydende ud. Vælg én ud af 16 isvarianter, og få den blandet med frugt, kagestykker, slik, chokoladesovs, karamel, eller hvad du ellers begærer. Desværre var min chokoladeis og min venindes jordbæris nærmest flydende, og måske er der bare en grund til, at ingen før har hældt knuste Oreokiks i is. Vi stod begge tilbage med en følelse af at have indtaget flere kalorier, end Amin Jensen gør på en uge.
– Coldstone, Store Torv 18, 8000 Århus C

2 kugler, 4 varianter
Manu er en lille italiensk iscafé, der ved et uheld ikke befinder sig et sted i Toscana, men derimod i Østjylland. Indehaveren er italiensk, og det er stemningen og isen også. Selv navnene på de forskellige smagsvarianter er skrevet på italiensk. Sorbetterne er en lille eksotisk rejse i sig selv, men jeg vil også fremhæve varianten med rosin og rom, som har en afrundet og blød smag, der gør, at den er god til mere våde og kolde forårsdage (som vi nok ikke kommer udenom heroppe i Norden).
Slutteligt har Manu indført et genialt koncept: når man køber to kugler is til 25 kroner, må man vælge  fire varianter.
– Manu, Frederiksgade 88, 8000 Århus C

Tags: