Spring til indhold
Hjem » Artikler » Delfinens monopol

Delfinens monopol

En brevkasse for de studerende!

Hverdagen som studerende på AU kan byde på mange problemer, dilemmaer og situationer, som kalder på råd og vejledning. Heldigvis, kære læser, kan du ånde lettet op og føle dig tryg ved, at Delfinens monopol nok skal hjælpe dig frem til en god løsning.

Til denne udgave af Delfinen har vi modtaget en studerendes studiegruppe-dilemma:

Spørgsmål:
Kære Delfinens monopol

Jeg har et dilemma i min studiegruppe, som jeg godt kunne bruge jeres hjælp til. På vores studie har vi meget gruppearbejde, og grundet corona og hjemmeundervisning arbejder vi ofte hos hinanden – men da også fordi det er hyggeligt. I hvert fald når vi er hos mig eller vores ene medlem. Når vi er hos vores tredje studiekammerat, er sagen en anden, og det er udelukkende på grund af hans kat, som ofte tager opmærksomheden fra arbejdet. Den miaver dagen lang, hvilket er forstyrrende i den lille lejlighed. Derudover får den lov til at kravle rundt lige, hvor den vil – også på arbejdsbordet! Det varer ikke længe før, at den også vælter kaffen. Dens ejer siger ingenting til den, og det andet medlem af vores studiegruppe elsker katten næsten lige så meget som ejeren. Jeg føler mig altså ret alene i min frustration, og jeg ved ikke, om jeg skal sige noget eller ej. Hvordan kan jeg sige, at jeg ikke har lyst til at arbejde hos ham, uden at forvirre eller såre hverken studiegruppemedlemmer eller katte?

Venlig hilsen den katte-hadende studerende 

Svar:
Kære katte-hadende studerende

Det er et meget vanskeligt katte-dilemma, du står i – især da du er alene i din holdning til katten og altså ikke har flertallet med dig. Vi har drøftet dilemmaet her på Delfinens redaktion og snakket om et par forskellige løsninger. Du kan selvfølgelig vælge den ærlige vej og sige det, som det er. At du er virkelig ked af det, men at du bliver forstyrret af katten. Du kan forsigtigt henstille til, om katten kan være i et andet rum, mens I arbejder. Men du risikerer selvfølgelig at ødelægge den gode stemning eller blive anklaget for dyrehad. Derfor har vi også talt om en anden løsning. Du kan sige, at du efter al det tætte samvær med katten har udviklet en overfølsomhed overfor katte. Hvis denne historie skal være helt gennemført, tager du blot lidt løg med i lommen, når du er på besøg. Hver gang du går på toilettet, kan du tage det op til dine øjne, så de bliver en anelse røde eller løber en lille smule i vand – og forklare det med din overfølsomhed overfor katten. Herefter er I altså af den grund nødsaget til kun at arbejde hos dig eller jeres andet medlem.

Kærlig hilsen Isabell fra Delfinens monopol

Dette er blot ét af de mange dilemmaer, der kan opstå hos os studerende. Hvilket tilvalg skal jeg vælge? Er det dumt, at jeg ikke gider at lave frivilligt arbejde? Skal jeg tage på udveksling? Hvem betaler på en tinder-date? Hvad gør jeg, hvis min studiegruppe ikke vil lære at sætte kommaer? Jeg er vild med min underviser – hjælp!

Skriv til Delfinens brevkasse på delfinen@sr.au.dk med en beskrivelse af dit dilemma eller det, du gerne vil have hjælp til. Du kan underskrive med dit navn eller være anonym. Vi vender tilbage med monopolets råd i næste udgivelse og online på delfinen-magasin.dk.