Spring til indhold
Hjem » Artikler » Delfinen anbefaler: Ni must-see-koncerter på NorthSide 2016

Delfinen anbefaler: Ni must-see-koncerter på NorthSide 2016

 

Af Karoline Kjær Hansen

 

Fredag d. 17/6:

Malk de Koijn, Green Stage kl. 17:45

Dansk rap når det er bedst. Behøver jeg at sige mere? Lad Malk de Koijn tage fuglen på dig til lyden af forførende, monotone beats i samspil med fantastiske danske sprogperler. Dog bør du nok fortrække til ét af festivallens andre områder, hvis joints og totalt afslappet atmosfære ikke er din kop the 😉

The Temper Trap, Blue Stage kl. 19:00

Australske Temper Trap har siden deres udgivelse af debutalbummet ”Conditions” i 2009 særligt på grund af deres musikalske medvirken i flere reklamer for verdenskendte virksomheder formået at nå ekstremt bredt ud. Dette var allerede tilfældet i 2012, hvor de skulle have spillet til NorthSide, men til manges skuffelse måtte aflyse den forestående koncert. Nu er de tilbage på programmet og står derfor højt på listen over dette års must-sees.

The Chemical Brothers, Blue Stage kl. 01:00

Den engelske duo, der oprindeligt opstod under navnet The Dust Brothers tilbage i 1989, har med sine rødder i det engelske dj-miljø erhvervet sig stor erfaring i at sætte skub i publikums kroppe. Netop deres live-performances og shows er deres særlige varemærke, og forhåbentlig afrunder de NorthSides første dag med manér ved at spille op til fest foran Blue Stage fredag nat kl. 01:00.

Lørdag d. 18/6:

The Minds of 99, Blue Stage kl. 16:30

Det danske post-punk band, som bl.a. er kendt for hittet ”Det Er Knud Som Er Død”, leverede på festivallen både i 2014 og 2015 højt anmelderoste koncerter. For tredje år i træk gæster de altså NorthSide, hvor de i år spiller på Blue Stage. Om bandet kan leve op til sit ry bliver spændende at se!

Beach House, Green Stage kl. 23:15

Hvis du er til indie, bør Beach House stå højt på din prioriteringsliste. Var du ikke en del det udsolgte Store Vega i november sidste år, da den amerikanske duo spillede sig til en ifølge Gaffa seksstjernet koncert, får du nu muligheden for at høre deres melankolske sange og drømmende melodier live.

Jamie xx, Blue Stage kl. 01:00

Den Grammy-vindende producer, remixer og DJ gæstede i 2012 festivallen sammen med de øvrige medlemmer i The xx. I år er han tilbage som solo-artist og med stor sandsynlighed bliver det ”good times”, når han lørdag nat betræder den blå scene.

Søndag d. 19/6:

Velvet Volume, P6 Beat Stage kl. 15:00

Girl power er nok et meget passende udtryk om de tre teenagesøstre, der tilsammen udgør det punkede rockband Velvet Volume, og som er blandt de få kvindelige artister, som skal spille til årets festival. Siden bandets dannelse i 2013 har de taget den danske rockscene med storm og har bl.a. turneret med og ageret supportnavn for The Blue Van. På søndag får de imidlertid mulighed for at lade deres energi fylde endnu mere, når de skal spille for deres hidtil største publikum.

Flume, Blue Stage kl. 17:20

Hvad der i 2010 startede med remixes for bl.a. Lorde og Disclosure, har i dag ført den 24-årige australske producer lang frem i den elektroniske musikverden og scoret ham adskillige samarbejder med diverse anerkendte kunstnere, hvoraf hans samarbejde med Chet Falkner i høj grad bør nævnes. I maj udsendte han sit seneste album, som bl.a. indeholder indspilninger med kunstnere som Tove Lo, Little Dragon og Beck og ikke mindst hittet ”Never Be Like You”, som den canadiske sanger Kai har lagt stemme til. Det er med gode kort på hånden at Flume kan betræde NorthSides blå scene søndag kl. 17:20.

Coasts, P6 Beat Stage kl. 19:40

På trods af at engelske Coasts har eksisteret siden 2011, har de endnu ikke lanceret  en fuldlængdeudgivelse. Til gengæld er den musik, som de hidtil har udsendt i form af singles og ep’er, og som kan karakteriseres som en blanding af rock og indie-pop, været nok til i de seneste år at sikre bandet såvel en USA-turné som en plads på store festivalplakater herunder bl.a. Coachella og Reeperbahn Festival. Når bandet på søndag spiller på NorthSides P6 Beat Stage, kan de også krydse Danmark af på kortet over lande, som de har spillet i.