Spring til indhold
Hjem » Artikler » Delfinen #199 – Humor

Delfinen #199 – Humor

  • af

Skærmbillede 2015-10-04 kl. 08.44.48Humor kan være svær at blive klog på. For hvad er humor egentlig? Det er et underligt fluffy begreb, og der kan ikke sættes en videnskabelige formel eller en klar definition på det. Det der kan skabe latterkramper hos en person kan være fuldstændig uforståeligt for en anden. Faktisk dræber det humoren, når man prøver at forklare den. Men en ting er sikkert. Humor er et eftertragtet karaktertræk, og vi bruger den konstant i vores dagligdag.

 

Evnen til latter kan spores langt tilbage. For mellem 10 og 16 millioner år siden begyndte en abe at grine. Latteren er universel og forstås på tværs af kulturer og sprog. Latter og humor skaber fællesskab, styrker relationer og gør os glade. Når vi griner frigives lykkehormonet dopamin oppe i hjernen. Humor er vanedannende og der er utallige måder at få sit fix på.

I dette nummer af Delfinen sætter vi fokus på humorens væsen. Vi har snakket med en mand, som lever af at få folk til at grine, nemlig komikeren Sebastian Dorset. Efter 20 år i branchen mener han, at man ud fra et fagperspektiv kan sige, hvad der er sjovt og hvad der ikke er sjovt. Læs interviewet hvor vi får svar på hvad god og dårlig humor er, og undersøger hvorvidt der er en grænse for, hvad man kan lave sjov med.

 

Læs også baggrundsartiklen, hvor vi går i dybden med humorforskningen, dyk ned i reportagen fra en latterklub og bliv inspireret til humoristiske romaner i litteraturguiden. Studer også billederne af grinende mennesker og deres svar på, hvad der bringer latteren frem hos dem.

 

Rigtig god læselyst!