Spring til indhold
Hjem » Artikler » Delfinen #197 – Fri leg

Delfinen #197 – Fri leg

Skærmbillede 2015-05-15 kl. 22.05.00Frihed har gennem alle tider været en essentiel del af det at være menneske. Lige fra primaterne rejste sig, børstede støvet af knæene og frigjorde sig fra dyrene. Overalt i verden kæmper befolkninger, subkulturer og religiøse og seksuelle fællesskaber for friheden. At slippe fri for tyranni, udryddelse og fangenskab. Ja, selv i Danmark, råber vi højt for friheden. Frihed til at leve som vi finder bedst, sige det vi mener og handle efter det, vi tror på.

Også rappere må frigøre sig engang i mellem. Frigøre sig fra stereotyperne og den vante lyrik om fri sex og druk. Jooks slår en gang for alle fast, at han kæmper for at udvide rapgenren på sine præmisser og være den han er. Familiefar, rapper, forfatter. Ja, kært barn har i den grad mange navne. Og det er friheden til at være alle disse, der får det hele til at give mening.

Så sæt dig selv fri og tag med på cykeltur tværs over USA, lad lattermusklerne arbejde i det skøre interview med Kapsejlads-konferencierne Simon Jul og Rasmus Bjerg og lad dig inspirere af det engelske interview med TEDxVennelystBlvd.

Når Delfinen byder på fri leg bobler nye ideer frem og spændingsfelter opstår, som når poesi og billeder forenes i en symfoni af vild grønlandsk landskabsfotografi. Laboratoriet er åbent, og vi udforsker, sammenfatter og udfordrer. Ja, vi boltrer os faktisk i det frie tema. Så tag et kig i Delfinen, leg, drøm og tag en øl med ud i solskinnet og glæd dig til den kommende frihed på den anden side af de skræmmende eksamener! Delfinen holder sommerferie, men vi ses igen til september.

Held og lykke med eksamen, god sommer og god læselyst!