Alle kender til angsten. Den er et grundvilkår i den menneskelige tilværelse, som følger os fra vugge til grav. Den kan manifestere sig fysisk, den kan ramme vores sjæl, og den kan indgå som en del af en psykisk lidelse.
Nationalklenodiet Søren Kierkegaard beskæftigede sig meget med begrebet. Han minder os om, at eksistentielle kriser er en naturlig del af livet. Han mener, at vi skal stå ved angsten og fortvivlelsen, fordi det giver livet en større dybde og gør en stærkere. En interessant og aktuel vinkel i et samfund, hvor angst og smerte er noget, der skal behandles, noget, der skal gemmes væk. Aldrig har så mange mennesker taget lykkepiller. Livet må ikke gøre ondt. Vi må ikke være bange, og vi må ikke være usikre.
Hos unge mennesker, hvor identiteten og livet endnu ikke er faldet helt på plads, er der nok ting at være bange for. Hvad nu, hvis jeg dumper min næste eksamen? Får jeg nogensinde et arbejde efter mit studie? Er jeg nu pæn nok?
Lisbeth Zornig Andersen kender til angsten i både barndom og studieliv. En angst, der kan være altødelæggende og styrende, men for Zornig har angsten også haft frugtbare egenskaber. Læs interviewet med den stærke karrierekvinde, og find ud af, hvordan angst kan være en positiv drivkraft.
Læs desuden interviewet med studenterpræsten, og hør hans bud på, hvorfor den menneskelige hjerne evigt bekymrer sig, og hvordan du kan overvinde dens kværneri. Kig nærmere på de bedste gyserfilm, og lad dig skræmme af den skumle gysernovelle i AU-locations. Træd ind i den færdiguddannedes dagpengekvaler, og bliv klogere på fremdriftsreformen.
Nummerets alsidige artikler vidner om angstens mange forskelligartede former. På de midterste sider finder du endda Angstens Ansigter, som stirrer tilbage på dig. Lad dig tryllebinde af de stærke ansigter, og hvordan angsten manifesterer sig forskelligt i dem. Lad dig overvælde og opsluge af angstens mange facetter.
God læselyst!
Eline og Trine