Spring til indhold
Hjem » Artikler » Delfinen #191: Hvad holder dig kørende?

Delfinen #191: Hvad holder dig kørende?

#191 forside finalLEDER: Nøjagtig lige i midten af efterårets jerngreb. Det er der, vi står. Sommer føles som lang tid siden, men alligevel er juleferie endnu længere væk. Det er på dette tidspunkt, Delfinen stopper op og spørger: Hvad holder dig kørende?

Dette spørgsmål har vi både stillet studerende her på universitetet, men også personligheder på den anden side af de gule mure.

Vi har nemlig i dette magasin vendt blikket mod det borgerkrigsramte Syrien, hvor den islamistiske terrororganisation IS hærger og dræber. Delfinen har som det eneste danske medie talt med den 25-årige fotograf, Daniel Rye Ottosen, der i 13 måneder sad som gidsel i terroristerne fra IS’ varetægt. Hvordan vender man tilbage til livet efter sådan en traumatisk oplevelse? Derudover har Delfinen mødt en af Danmarks mest anerkendte krigsreportere, DR’s mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård, til en snak om, hvordan man som menneske holder kursen i et job, hvor død, ødelæggelse og desperation ofte er et arbejdsvilkår.

På universitetet har vi dog også vores egne til tider dramatiske og ekstreme situationer at kæmpe med. Hvordan holder man sig eksempelvis kørende, hvis man er ramt af stress, dumper eksaminer eller oplever dødsfald i familien? Hvad kan man i sådanne situationer gøre for at forvandle motorens sidste dampe til blyfri benzin fra en god årgang?

I dette oktober-magasin har studerende både undersøgt og delt ud af ærlige, intense og personlige historier om dem selv. Om det er 666 koncerter på et år, en gul Suzuki-motorcykel, en efterårstur i Risskov eller færre ECTS-point på et semester, der gør, at du kan holde dig kørende er ligemeget. Bare husk: alle biler, Lada som Lambourghini, skal tankes i ny og næ. Hvad fylder du på?

God læselyst

Jacob Krag Linde & Kristoffer Dahl Sørensen