Spring til indhold
Hjem » Artikler » De studerendes råd til urolige russer

De studerendes råd til urolige russer

Universitetet kan godt være forvirrende til tider, ja, ikke kun på 1. semester, men også på 3., 4. og endda 6. semester. Derfor har vi alle brug for gode råd og små fifs, så vi bedst muligt finder rundt i unilivet. Derfor er vi taget på udforskning i Aarhus efter gode råd eller måske bare en erfaring angående rugbrødsstænger.

Mia studerer Medicin på 3. semester efter tre semestre på Litteraturhistorie.

På skattejagt på tværs af fakulteterne

For Mia Olivarius Nielsen viste det sig efter 3. semestre, at det ikke var Litteraturhistorie og ARTS, som hun i sidste ende ønskede at studere. Derfor er hun nu startet på første semester på Medicin. Alligevel er Mia en person, man stadig kan spotte på ARTS, og det er der en helt særlig grund til.

Hvis du skulle give et godt råd til blandt andet de nye studerende, hvad skulle det så være?

”Mit råd ville være, at man ikke skal lade sig begrænse af sit eget studie. Der findes så mange muligheder på tværs af studier og fakulteter, som vi alle kan og må deltage i,” fortæller Mia. Hun tænker sig lidt om og fortsætter så:

”Jeg synes, at man bør tage til et arrangement, der ikke hører til ens eget fakultet, også selvom det bare er en fredagsbar eller et foredrag. På den måde møder man en masse nye mennesker og får udvidet sin horisont mere end ’bare’ ens studie,” fortæller Mia.

Hun afslutter med et smil på vej til endnu en forelæsning:

”Lad ikke alle de gode muligheder, vi har, gå til spilde.”

Marlene studerer Dramaturgi på 3. semester

Man skal holde fri, når man har fri

For Marlene Haulund Wilson, er det netop mantraet, om at holde fri, når hun har fri, der holder hende kørende på sit studie i Dramaturgi på tredje semester.

Hvis du skulle give et godt råd til blandt andet de nye studerende, hvad skulle det så være?

”Man skal huske at holde fri. Alt skal ikke gå op i bøger og forelæsninger, for så kan man godt gå død i det. Det er vigtigt at huske at holde fri, også selvom man gerne vil gøre det godt på sit studie. For tit kræver det også lidt plads og tid til noget andet, for at man klarer sig godt i sidste ende,” fortæller Marlene og trækker lidt på skuldrene, inden hun fortsætter:

”En aflevering skal ikke hjemsøge én, bare fordi man vælger at holde fri en lørdag og lave noget andet. Der skal være plads til sjov og hygge også.”

Mads studerer Maskinteknik på 4. semester.

Op i god tid og fart på cyklen

En tidlig alarm og fart på pedalerne er netop, hvad det kræver, hvis man spørger Mads Lohmann Juul til råds om, hvad man skal stille op som studerende i Aarhus. Selvfølgelig har Mads gjort sig sin erfaring, eftersom at han studerer Maskinteknik på fjerde semester og dermed er godt vant i dagligdagen på Navitas.

Hvis du skulle give et godt råd til blandt andet de nye studerende, hvad skulle det så være?

”Man bør komme til tiden, ja faktisk før, hvis man vil have forhåbninger om at få en plads til sin cykel,” fortæller Mads og fortsætter:

”Der mangler virkelig pladser til cyklerne, og der er rift om dem, så hellere stå tidligere op og komme afsted hurtigt, så man sikrer sig en plads.”

Maria studerer International Virksomhedskommunikation på 3. semester.

Selvdisciplin bliver ikke delt ud ved studiestart

Det var for Maria Drejer-Jensen en kamp at få sparket sig selv i gang med selvstudiet, for selvdisciplinen var svær at finde, da hun startede på International Virksomhedskommunikation. Dog er den efterhånden vundet frem her på tredje semester.

Hvis du skulle give et godt råd til blandt andet de nye studerende, hvad skulle det så være?

”Mit råd er, at man virkelig skal få lært noget selvdisciplin. Der kan være meget selvstudie her på Uni, som gør det nemt at springe over, hvor gærdet er lavest, men det kan ikke nytte noget,” fortæller Maria.

Hvad sker der uden selvdisciplinen?

”Man kan pludselig blive overvældet af afleveringer og eksaminer, fordi man ikke føler sig forberedt nok. Derfor må man lige sparke sig selv i gang og tage sig sammen fra start, så man får lært at have selvdisciplin til resten af sit studie,” afslutter hun.

Dominic og Rune studerer begge Maskinteknik på 1. semester (Dominic t.v. og Rune t.h.).

Navitas kræver lag, men ikke lagkage

Ved en samling flittigt studerende, møder man Dominic Edward Nahlliah og Rune Jensen. Selvom de to er på samme hold og først er startet på ingeniøruddannelsen Maskinteknik i sommer, så har de allerede gjort sig flere erfaringer.

Hvis I skulle give et godt råd til andre nye studerende, hvad skulle det så være?

”At studere på Navitas kræver flere lag, når det kommer til tøj. Her er så varmt hele tiden, fordi der er vinduer overalt,” påpeger Dominic, imens han kigger rundt om sig, hvor solen stort set overalt skinner ind i lokalet.

Ved siden af smiler Rune og nikker bekræftende – jakken er da også kastet bag stolen og ærmerne på trøjen trukket op ad armene.

”Man skal aldrig undervurdere flere lag tøj, så kan man altid smide hættetrøjen eller den ene trøje, når det bliver for varmt. Store striktrøjer er et no-go året rundt her,” siger Dominic, mens Rune nikker tilkendegivende.

Er det kun varmen, man skal forberede sig selv på, når man starter på Navitas?

”Nej, slet ikke. Her skal man ikke lade sig narre af kantinen,” siger Rune med et smil og fortsætter ,”man kan hurtigt overtale sig selv til at købe et pølsehorn, men her tager man et forkert valg. Mit råd er til enhver tid at købe rugbrødsstænger i stedet! De smager meget bedre og er billigere.”

Her bekræfter Dominic hurtigt, og sammen forsøger de begge at sælge kantinens rugbrødsstænger til os.

Katrine studerer Bygningsteknik på 1. semester.

Tilbage til gymnasierødderne

At skulle finde værktøjerne frem fra gymnasietiden er i hvert fald, hvad Katrine Højland Lorantin på Bygningsteknik hurtigt erfarede, efter at hun i sommer startede på første semester.

Hvis du skulle give et godt råd til blandt andet de andre nye studerende, hvad skulle det så være?

”Det er virkelig gået op for mig, hvor brugbart gymnasiet har været. Jeg havde måske ikke regnet med, at jeg skulle bruge al den matematik, jeg havde dér, så meget som jeg gør,” fortæller Katrine og kigger rundt på sine medstuderende, der nikker medgivende.

”Især for os på Navitas, tænker jeg at man skal huske de grundlæggende ting fra gymnasiet. Selv den helt simple trekantsberegning er virkelig guld værd i dag! Så mit råd er, at man skal gå tilbage i sine noter, vi har jo nærmest været genier allerede tilbage i gymnasiet!” afslutter Katrine med et smil.

 

Mulighederne på universitetet er mange, og nye tips og råd altid er velkomne. Og så er det bare at komme afsted efter rugbrødsstænger, så man kan nyde dem i fred og ro, når man har fri.