Spring til indhold
Hjem » Artikler » Dansk Naturvidenskabsfestival 2013

Dansk Naturvidenskabsfestival 2013

TEKST Malene Madsen Christensen
FOTO Dansk Naturvidenskabsfestival

Dansk Naturvidenskabsfestival, der løber af stablen for 12. gang sidst i september måned, har temaet ”energi til livet”. Festivalens formål er at skabe begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge i Danmark. Og du kan som studerende være med til at formidle budskabet.

Gennem sjove og anderledes oplevelser, hvor over 100.000 elever fra grundskole- og gymnasieniveau deltager, bliver naturvidenskaben gjort vedkommende og opfordrer til yderligere fordybelse. Festivalen afholdes på museer, biblioteker, folkeskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i hele landet. Allerede nu er forberedelserne til festivalen i gang, og banker dit hjerte for naturvidenskaben, har du nu muligheden for at formidle din passion til engagerede tilhørere som foredragsholder.

Kunsten at formidle
Anja Bjerregaard Christiansen, specialestuderende ved Institut for Kemi på Aarhus Universitet, deltog som foredragsholder på sidste års festival. Emnet for Anjas foredrag var depression og tog udgangspunkt i hendes speciale, hvor hun arbejdede med neurotransmittere i hjernen, såsom serotonin, dopamin og noradrenalin: “I forbindelse med mit speciale modtog jeg et Novo Scholarship og blev dermed tilknyttet Dansk Naturvidenskabsformidling som foredragsholder. Det har været en kæmpe oplevelse at få lov til at holde foredrag på folkeskoler og gymnasier. De unge, jeg mødte, var utroligt engagerede og deltog aktivt i den efterfølgende diskussion,” fortæller Anja.

Giv passionen for dit fag videre
Foredragsordningen ’Videnskaben på besøg’ rekrutterer igen i år foredragsholdere til at fortælle den gode historie inden for natur- og sundhedsvidenskab. Så er du forsker eller studerende, og brænder du for formidling af naturvidenskab, kan du således være med til at skabe spændende og lærerige oplevelser for en masse unge mennesker. Udover at prøve dig selv af som underviser, får du også styrket din faglige selvtillid og dit CV. Ifølge Anja Bjerregaard Christensen opnår du kompetencer, som du kan bruge videre i erhvervslivet:

“Jeg er blevet taget godt imod alle de steder, jeg har været – både af de voksne og især af de unge. Det var en stor personlig udfordring at stå overfor 100 gymnasieelever, og jeg har lært utroligt meget af disse oplevelser, som jeg kan tage med videre. Jeg har flyttet grænser og indset, at jeg er i stand til meget mere, end jeg lige troede. I dag arbejder jeg for Novo Nordisk og bruger aktivt mine erfaringer som foredragsholder, når jeg sidder til møder og skal præsentere mit arbejde for større forsamlinger,” slutter Anja.

Læs mere på festivalens hjemmeside