Spring til indhold
Hjem » Artikler » Crimson Peak peaker ikke

Crimson Peak peaker ikke

  • af

Tekst: Vassili Stroganov

Hvis du tror at Crimson Peak er en gyserfilm, så må du tro om igen. Selvom vi har at gøre med en mørk fortælling med spøgelser, skumle karakterer og et gotisk slot, så er Crimson Peak en kærlighedshistorie, der af en eller anden oversag er blevet markedsført som en gyser. Efter at have set traileren for filmen, kan man ikke være i tvivl om at dette er en skrækindjagende gyserfilm, hvor man kommer til at sidde på kanten af stolen i næsten to timer, men efter at have set filmen må man, til gyserfanens store skuffelse, konstatere at Crimson Peak er en omgang tam gotisk romantik med en søvnindbydende svag første halvdel, men med en stærk anden halvdel og slutning.

Filmen er instrueret af Guilermo Del Toro og har store navne som Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain og Charlie Hunnam i hovedrollerne. Filmen fik premiere i Danmark den 15. oktober og kan ses i biograferne frem til den 18. november.

Crimson Peak handler om en ung kvinde der drømmer om at blive en anerkendt forfatter og forelsker sig i en mystisk mand fra England, der hjælper hende med at blive bedre til skrivekunsten. De to gifter sig og hun rejser med ham til England, hvor de flytter ind i et gammelt forfaldent slot. Der går ikke lang tid før den unge kvinde begynder at høre mystiske lyde og opleve mærkelige ting, og det er her, at historien for alvor starter.

Et aspekt af denne film, der er helt fantastisk, er kinematografien, hvor Guilermo Del Toro endnu en gang viser, at han er en af de absolut bedste instruktører når det kommer til dekoration af sættet, produktions design, flotteste kostumer osv, men en god film kræver meget mere end bare et flot udseende. Det vigtigste i hver eneste film er uden tvivl manuskriptet, og det er her, at den går galt for Crimson Peak. For eksempel skulle man have set meget mere til spøgelserne i denne film, samt mere af Jessica Chastain’s karakter, der er meget mere interessant end Mia Wasikowska’s karakter, som ikke rigtig har noget at byde på. Det skal dog siges at skuespillerne leverer alle en overbevisende præstation, men selv dette kan ikke redde filmen, for når manuskriptet ikke er stærkt nok, er der ikke meget, der kan redde en film. Især Tom Hiddleston og Jessica Chastain gør det forrygende, og er uden tvivl de mest interessante karakterer i denne film. Begge udviser en enorm tilstedeværelse og en utrolig excentrisk energi, der giver filmen et ekstra krydderi.

Temaet i denne film er uden tvivl kærlighed, hvor der også er forskellige undertemaer som spøgelsestemaet, kampen om magt og succes og et andet undertema som er særdeles foruroligende, men et tema som jeg af gode grunde ikke kan afsløre. Når du har set filmen, vil du forstå hvad jeg mener.

Jeg mener bestemt, at denne film er værd at se, dog var jeg meget skuffet over den første halvdel af filmen, hvor det simpelthen gik alt for langsomt, og så synes jeg, at hvis man markedsfører en film som en gyser, skal det være en gyser og ikke en gotisk kærlighedshistorie. Der var et par gange hvor jeg fik et lille chok, men i det hele taget synes jeg slet ikke, at filmen var uhyggelig. Jeg giver denne film 6,8 ud af 10 stjerner.