Spring til indhold
Hjem » Artikler » Boganmeldelse: Jackie af Anne Swärd

Boganmeldelse: Jackie af Anne Swärd

Billede: Pressefoto

Er du vild med bøger som ’Call Me by Your Name’ og ’Normal People’ og mangler du en ny dosis af romantisk, coming-of-age pageturner? Well look no further. Anne Swärd serverer en roman om en besættende sommerforelskelse der slår benene væk på hovedpersonerne såvel som læseren. ’Jackie’ handler om en ung 19-årig svensk pige i 1988, som begiver sig mod storbyen i et forsøg på at finde sig selv og ikke mindst, finde et svar på hvad hun går og mangler i tilværelsen. ’Hun’ møder den mystiske ’han’ på togturen, hvilket bliver begyndelsen på et forhold, der byder på hed romance, mystik og hemmeligheder. 

Fortælleren er skiftevis ’hende’ og ’ham’, hvilket er med til at opretholde spændingen da man som læser hele tiden får et indblik i forelskelsen fra begge sider. Det viser sig dog hurtigt at forholdet er noget der udvikler sig mere klaustrofobisk for ’hende’ i takt med at forholdet bliver mere desperat for ’ham’. Samtidig med at Swärd får tryllebundet læseren med denne mystiske mandlige karakter, er det også tydeligt at den kvindelige hovedperson bevæger sig blandt en skov af red flags.

’Jackie’ er en klar vinder at have med til poolen, hvor man som læser virkelig kan leve sig ind i atmosfæren i de varme sommernætter i Stokholm. Denne bog kan få selv den mest stedfaste landmandsjyde til at føle sig eventyrlysten og længes efter storbyens charme og nye spændende møder.

5/6 🐬🐬🐬🐬🐬