Spring til indhold
Hjem » Artikler » Bliv en fin del af Delfinen

Bliv en fin del af Delfinen

Delfiner

Delfiner er lækre, delfiner er smækre. Delfiner er smidige, himmelblå, strømlinede havbamser. Delfiner er afsindigt intelligente og nysgerrige,  er symbolet på hurtighed og dygtighed. Delfinen er navnet på bladet, du sidder med i hånden, og nedenunder kan du læse lidt om hvorfor.

Og tænk,

måske også du kunne blive inspireret til at blive delfin!

Universitetets segl

Ankeret i universitetets segl fremhæver universitetets forbindelse til Århus by, idet det er vartegn for Skt. Clemens, byens skytshelgen, og delfinerne er symboler for hurtighed og dygtighed. Seglet er omkranset af universitetets motto: Solidum petit in profundis (“Søger i dybet den faste grund”). Seglet, der meget vel kan tænkes at være inspireret af den italienske bogtrykker Aldus Manutius’ bogmærke fra 1502 – hvor en enkelt delfin snor sig om et anker – blev tegnet af Gudmund Holme i 1934 og er siden i flere omgange blevet moderniseret. Hvad angår dets elementer og sammensætning er der dog ikke sket ændringer.

Fakta:

Vidste du:

  • at delfiner er små hvaler, og at de er udbredt over hele verden. Deres hjerner er meget store, og de bliver anset som yderst intelligente.  
  • at delfiner ligesom flagermus bruger ekkolokation til at navigere og jage – de udtrykker høje lyde, og det resulterende ekko bruges til at tolke omgivelserne og navigere rundt.
  • at delfiner er sociale dyr, der knytter  tætte bånd og udviser forskellige former for hjælpeadfærd over for flokkens medlemmer, der tæller alt fra fem til flere hundrede.
  • at delfiner er kendt for at være legesyge og smidige, og at alle delfinarter kan springe med hele kroppen ud af vandet.
  • at delfiner kan blive op til 2,5 meter lange, 300 kg tunge, og 80 år gamle og at udover spækhuggeren har delfiner kun få naturlige fjender

Svøm sammen med os!

Uanset om du har erfaring eller ej, fisker Delfine  altid efter nye, søstærke studerende. Studerende, der interesserer sig for at skrive, fortælle, formidle, for grafik, illustration, fotografering og video. Vi faciliterer det hele, og giver dig mulighed for at vokse med opgaven.

———————

Delfinen leder altid efter nye aspiranter, så har du en artikelidé eller bare lyst til at stikke til havs, er du velkommen til at:

sende os en mail på delfinen@sr.au.dk

finde os på facebook (facebook.com/delfinenmagasin)

 

Møde op til redaktionsmøde 3. februar eller 2. marts kl. 19.00.

Alle er velkomne til møderne, og det er ganske uforpligtende!

 

Tage kontakt til redaktørerne:

Trine Møller tlf: 50564033

Anna Eva Heilmann tlf: 26331295

——————–

Der er flere gode grunde til at blive skribent for Definen!

Du får et bredt netværk af studerende fra andre uddannelser på universitetet.

Du får din artikel distribueret rundt på AU’s campus i 5.000 eksemplarer samt på Delfinens digitale platform.

Du får praktiske erfaringer og kvalifikationer til CV’et fra Danmarks største studiemagasin.