Spring til indhold
Hjem » Artikler » AUklædt

AUklædt

I hvert nummer sætter Delfinen fokus på en studerende eller en underviser ved Aarhus Universitet, og prøver på at gå under huden på dem.

Hver fugl synger med sit næb, og Laura synger med et særdeles smukt et af slagsen. Hermed en sangfulgs bekendelser…

Navn: Laura Boysen Dall

Alder: 24

Studie: Medicin

Hvor og hvornår synger du?
Jeg synger rigtig mange steder, men allermest på mit kollegieværelse, hvor jeg kan spille guitar eller klaver til. Det er en fantastisk overspringshandling, men går tit galt, når timerne pludselig flyver afsted. Tidligere sang jeg altid i badet, men nu bor jeg på kollegium med fællesbad, og er desværre lidt for blufærdig. Der er ellers god akustik. Jeg elsker også at synge sammen med folk, og har sneget mig med i Musikstuderendes Kor, selvom jeg læser Medicin. Jeg synger også tit udenfor, imens jeg cykler, og har udviklet en sangteknik, hvor jeg ikke bevæger munden, så folk ikke tror, jeg er tosset. På det seneste har jeg dog fået en vane med at give den højlydt gas som Tom Waits, når jeg sent om natten cykler hjem fra byture, det passer ligesom lidt til stemningen. Jeg håber ikke, at jeg vækker nogen, men hvis jeg gør, får de sig nok et godt grin.

Hvilken fugl vil du sangmæssigt karaktere dig selv som?
En hybrid mellem nattergalen, som sang så smukt for kejseren i eventyret, og en gråand nede fra Unisøen. Min stemme kan changere i spektret fra skønsanger til rusten jazzsanger, alt efter humør, opvarmning, vejrforhold og andre mystiske faktorer.

Hvad er det bedste ved at synge?
At der findes en sang til ethvert humør, og at man altid har mere energi efter man har spillet. Er man i dårligt humør kan det virke helt terapeutisk, og er man i godt humør kan det gøre én endnu mere glad i låget. Det er da ret fantastisk. Jeg tror, at verden ville være et bedre sted, hvis alle fik ordineret mindst 20 minutters spil eller sang hver dag.

Hvem er dine favorit sangfugle?
Jeg er stor fan af Anohni (tidligere Antony Hegarty), som har en fantastisk blød, inderlig og androgyn stemme. Hun har samarbejdet med andre skønne kunstnere som Lou Reed, Björk og CocoRosie, og hendes stemme klæder så mange forskellige produktioner. Joni Mitchell er også et stort forbillede for mig. Jeg har sunget en del af hendes sange tidligere, og det hun får til at lyde så let, er i virkeligheden utrolig svært.