Spring til indhold
Hjem » Artikler » AUklædt

AUklædt

I hvert nummer sætter Delfinen fokus på en studerende eller en underviser ved Aarhus Universitet, og prøver på at gå under huden på dem.

11223693_10206321891220000_2833241271929964407_nNavn: Jens Thorving Andersen

Alder: 25

Studie: Biologi

I dette nummer af Delfinen er temaet “udenfor” hvilke ting associerer du umiddelbart dette ord med?

Livet. Ganske enkelt. Meningen med livet… er liv! og for mit vedkommende er det udenfor at jeg finder det.

Skal man være ekstraordinært glad for at være udendørs som biologistuderende?

Det behøver man ikke. Der er mange afskygninger af biologien, og nogle foretrækker at sidde i laboratoriet, men jeg har svært ved at forestille mig at der nogensinde skulle findes biologistuderende, der ikke er glade for at være udenfor i naturen.

Hvad er det bedste ved at være udenfor?

Dynamikken. At det aldrig er det samme. Det kommer selvfølgelig an på, hvad man er fokuseret på,  når man er udenfor, men hvis det er naturen kommer man aldrig til at kede sig. Det kan være alt fra en gåtur på godsbanen i solskin til en tur i snevejr ind i Midtjylland for at lede efter ulv. Det kan være at tælle hugorme på Molslaboratoriet eller rode i kolort i flere timer indtil Humlerovbillen endelig viser sig. Det kan være dagsrejser til giftgrunden ved Cheminova efter sjældne Enghumlebier i rødkløver, til at finde Natsommerfugle på vej i vaskekælderen. Tiden går hurtig og står stille på samme tid, når man skuer ud over vandet efter Havørn og Marsvin, eller når man glider gennem vandet med snorkel. Hvis der er tre ting der kan helbrede alt, så er det naturen, tiden og tålmodigheden.

Vi mangler bare at Universitetsparken får liv. Der er ikke meget liv over en konstant kortklippet græsplæne. Jeg håber på at vi fremtiden vil få et område med engblomster, sommerfugle og bier, sådan som det burde være. Vi behøver jo ikke ligefrem gøre det svært og dyrt for os selv at opleve naturen.