Spring til indhold
Hjem » Artikler » AUGUSTGUIDE

AUGUSTGUIDE

Åbning af alle diskoteker i Danmark
Den 1. August

Det forklarer sig selv. Det er let at forstå. I den fjerde fase af genåbningen slår diskoteker igen dørene op. Så puds danseskoene, hiv de (måske) glemte moves ud af skabet og dans ansvarligt og vildt på diskotekerne igen. Intet er dog sikkert for tiden, så tjek, hvordan dit yndlingsdansested åbner op.

Release af SEINs første fysiske magasin
Den 8. August klokken 15:00-00:00 – Det 3. rum på Frontløberne på Sydhavn

SEIN er et internetmagasin med redaktion i både København og Aarhus, og nu udgiver de deres første fysiske magasin, og derfor holder de fest. Det er en fejringsfest, så humøret er nok højt. SEIN er et magasin for unge, og udover at få en god aften er der mulighed for at opdage nyt læsestof, skrevet af drevne unge. Det er et åbent arrangement, hvor de udstiller deres arbejde i form af artikler og videoer, og så vil der være DJ og mulighed for at købe drikke og mad, og så er det gratis at være med.

Ringenes Herre Maraton
Den 9. August klokken 09:30-23:00 – CinemaxX

Måske du har set alle filmene om Frodo og ringene og troldmanden og dværgene og de grimme grønne væsener, og måske er det lang tid siden, og det egentlige handlingsforløb står lidt uklart. Sådan kan det være, men fanskaren og IMDB-bedømmelserne råber klart op om, at man burde se og kunne huske den her samling af filmklassikere. Og hvis søndagen alligevel er dedikeret til at se film, er der ikke et bedre sted at se dem end i en biograf.

Rundvisning på Aarhus Rådhus
Den 11. / 13. / 15. og mange flere dage i august og september fra 12:00-13:00 – Aarhus Rådhus

Så centralt. Så stort. Så blikfangende er Aarhus Rådhus, og alligevel har de færreste været derinde. Rundvisningen giver mulighed for at knytte historier om bygningen, dens funktion og arkitekturen til det markante, grå monstrum, der uundgåeligt spidder ens øjne, så snart man nærmer sig centrum. Byrådssalen og vielseslokalet, men desværre ikke rådhustårnet, der er lukket på grund af reparation, kan man blandt andet se på turen. Det koster 100,-

Online foredrag om at bryde med sine spisevaner
Den 12. august 20:00-21:00 – Lige hvor du har lyst til, at det skal være

Al den sidden derhjemme og kukkeluren, og så alt det med lukkede fitnesscentre stak en kæp i hjulet på manges spinningcykler, og i stedet vågnede en syvsovende interesse, kagebagning, under nedlukningen af landet op, selvom nytårsforsættet højt og helligt bød på sundere vaner. Har man så fejlet? Derhjemme i sofaen giver denne begivenhed et oplysende indblik i slankekure. Det kan gøre en bedre til at holde dem eller give en forståelse af fænomenet og af spisevaner generelt. Det koster 175,-

Lydkunst Festival
Den 22. og 23. august – Bassin 7

Der er vandkoncert i Aarhus. Havnebadet fyldes med toner og musik og bliver en koncertsal under vandoverfladen. Lyden sendes gennem vandet. Det kommer også op på land bagefter. Musikken spiller i vandet. Det foregår mest om aftenen efter 19. Derudover vil der være installationer, performance og andre kunstformer, og det hele er gratis.

Otte Koncert med upcoming bands
Den 28. august klokken 16:00-23:00 – Mølleparken

Midt i Mølleparken spiller otte koncerter med forskellige upcoming bands inden for pop og rock, noget melankolsk og noget dansabelt og noget tungt, og fælles for dem alle er, at de har deres egen musikalitet. Nye bands, ny musik, nye genre, nye indtryk, noget man aldrig har prøvet eller hørt før, er oplevelser, man burde søge, hvis man kan og er det mindste interesseret. Og nu har Grobund Bandakademi udvalgt de otte bands for en. Det er nemt.