Spring til indhold
Hjem » Artikler » Anmeldelse: Når teambuilding bliver til junglelov

Anmeldelse: Når teambuilding bliver til junglelov

Plakatfoto_Gorilla_Ming_Photo_og_CZOO

Foto: Morten Fauerby

Tekst: Maj Bendix

”Gorilla” er en co-produktion mellem Teatret Svalegangen og Team Teatret i Herning.

Komedien havde premiere i Herning i efteråret 2012 og kastede to Reumert-nomineringer af sig i 2013 for henholdsvis ”Årets dramatiker” (Rhea Leman) og ”Bedste mandlige birolle” (Rolf Hansen). Nu er holdet bag forestillingen samlet igen for at sætte ”Gorilla” op i Aarhus.

Det, der ved første øjekast ligner et helt almindeligt kursus i teambuilding med holde-i-hånden øvelser, blindebuk-leg og stoledans, viser sig at være en skjult fyringsrunde, hvor de fem mandlige topledere pludselig skal stå til regnskab overfor deres kvindelige HR-konsulent.

Denne krise skaber grundlag for at komme helt ind under huden på de fem mænd i takt med, at stykket skrider frem, og både karakternes arbejds- og privatsfære bliver blottet for tilskueren – man kommer ind der, hvor det gør allermest ondt. Dette tvist af arbejdsliv og privatsfære har Rhea Lehman kombineret rigtigt flot. Rhea Lehman har helt igennem kreeret et stykke med masser af humor, og der bliver gjort grin med udkrængninger af private følelser iværksat under dække af at være sundt for fællesskabet.

Skuespillerne har fanget stykkets idé, man ser dem kæmpe med de tossede teambuildings øvelser, nogle mere samarbejdsvillige end andre, og man føler deres panik for at miste jobbet, som vil medføre enorme private problemer. Dog er det til tider især i starten, svært helt at føle karakterne der står på scenen, der er en hvis distance, som dog til dels bliver nedbrudt i anden akt.

Det er grundlæggende et stykke, hvor man til tider klukker over de tossede ting, der går under navnet teambuilding, men som også slår over i ramme alvor, når personernes fundament, arbejdet, bliver taget fra dem.