Spring til indhold
Hjem » Artikler » Anmeldelse: De syndige bøffer

Anmeldelse: De syndige bøffer

IMG_2916

Tekst og foto: Eline Eggers

Store røde bøffer. Glinsende kødsaft. Overdådigt udvalg af tilbehør – kartofler i både, kartofler i stave, kartofler i kugler. En sovs, der selv kan stå på tallerkenen, hjemmelavet lige fra køkkenet for 3 sekunder siden. Frådseriet er uden tvivl til stede i dette magiske kødmenageri med tallerkenens 500 gram ko, men – uhm! – lækkert ser det ud.

Denne skribent påtog sig udfordringen at spise en af Aarhus’ største bøffer – restaurant KöDs store 500 gram T-bone. Opgaven kan i sig selv virke uoverskuelig, men jeg var beredt iført løse bukser og kampgejst.

KöD er en relativ nystartet restaurant, som i sommers åbnede dørene i Sidebars gamle lokaler for kødentusiaster, mandeklubber, polterabender og helt almindelige aarhusianere. Kød er på menuen, og det er helt sikkert essensen af restauranten, hvilket navnet ligeledes forsigtigt antyder. Men vegetarer er også velkomne, som den søde tjener fortæller mig: ”Nogle gæster kommer ind og bestiller måske tre sideorders (sideretter bestående af græsk salat, pomme frites, svampe osv.) eller to forretter.”

Restaurantens lokaler er afdæmpede i sorte, røde og hvide farver. Stilen er moderne, men der er intet prangende eller forfinet over stedet. Her er ingen hvide duge eller opstillede krumspring. Tjeneren kommer med saltet frisk fra pose og spørger herefter hvad middagen skal bestå af. Og i denne reportages anledning skal det bare være det største stykke kød, huset byder på.

Tilbage til bøffen. Alt i alt en tiltalende størrelse, der ligger der foran mig. Duften er behagelig, og madens opsætning kærtegner mine øjne i en særlig grad. Men det er måske heller ikke svært, når tallerkenen forsvinder bag et massivt stykke med ko. Bid efter bid bliver tallerkenen mere og mere synlig, men min sult bliver i samme grad mindre og mindre. Jeg skal overvinde det halve kilo dyr, og en indædt konkurrence med den hovedrystende herre overfor begynder. Der er ingen vej tilbage, det er spis op eller livslang latterliggørelse .

Nogen vil måske påstå, at 500 gram T-bone steak er barnemad for store fuldvoksne mænd, men en lille 24-årig studerende af hunkøn, hvis diæt ikke udgør et halvt kilo kød dagligt, er bøffen lig med en halv ko.

30 kødsvedende minutter senere er min T-bone fortid. Jeg sidder tilbage med en kæmpe mave og en meget bittersød sejr. Kødet var så lækkert og så saftigt, men for mig kunne det halve have været nok.

Jeg må vaklende bevæge mig hjemad i de nu lidt strammere bukser og nyde triumfens sejr og frådseriets mavepine.