Spring til indhold
Hjem » Artikler » OKTOBERGUIDEN

OKTOBERGUIDEN

3/10: AU Study Abroad Fair 2019

Tid: 15.00-18.30 Lokation: Søauditoriet Hak i SU’en: Gratis

Har du overvejet at læse et semester i udlandet? Det kan være ret uoverskueligt at finde ud af hvilke muligheder man har, hvordan det forholder sig med økonomien og så videre, når man skal på udveksling. Men frygt ej! På AU Study Abroad Fair er der en masse hjælp at hente. Kom forbi Søauditoriet og få besvaret alle dine spørgsmål!

 

4-5/10: Lyd+Litteratur Festival 2019 

Tid: 20.30 Lokation: Radar Hak i SU’en: 100 kr. for en dag, 150 kr. for begge

Lyd+Litteratur er en grænsesøgende, fornyende og eksperimenterende festival.  Du kan både opleve forfattere, musikere og lydkunstnere og en anden tilgang til litteratur og lyd end du er vant til.

 

5/10: Secondhand Bazar 

Tid: 12.00-15.00 Lokation: Studenterhuset Hak i SU’en: Gratis

Hver måned afholdes et secondhandmarked i Studenterhuset, og oktober er selvfølgelig ingen undtagelse! Du har mulighed for med god klimasamvittighed at upgrade din garderobe med lækre nye, brugte items til billige penge. Gør et godt kup (eller mange). Der er gratis adgang.

5-12/10: PROUD Filmfestival

Tid: X Lokation: Øst for Paradis Hak i SU’en: 70/95 kr.

PROUD er en filmfestival både for dem, der tilhører LGBTQ+ og de nysgerrige. I løbet af ugen vil der både være kortfilm for dem, der er til kvinder og dem, der er til mænd. Der er filmquiz, kortfilm om gender og queer og en masse andet relevant og horisontudvidende på programmet.

10/10: Åbent redaktionsmøde i Delfinen 

Tid: 17.00-19.00 Lokation: Studenterrådets lokaler i Studenterhuset Hak i SU’en: Gratis

Vil du skrive artikler eller anmeldelser, lave interviews, tegne, få skøre idéer eller fotografere? Blive en del af et fællesskab med studerende fra flere forskellige uddannelser? Og tilmed styrke dit CV? Så sving forbi til åbent og uforpligtende redaktionsmøde ved Delfinen. De er meget søde 😉

 

11/10: DR VokalEnsemblet: Meditationskoncert 

Tid: 17.30-20.30 Lokation: Aarhus Domkirke
Hak i SU’en: 98 kr. (hvis man er under 30 år)

Hvornår har du sidst gjort noget rigtig godt for dig selv? DR VokalEnsemblet hjælper dig med at slappe af og finde inderlig ro med deres smukke, meditative musik i smukke omgivelser – Aarhus Domkirke. Så sæt din midtsemesterstress på pause, og giv dig selv et indvendigt kram. Du har fortjent det.

 

21/10: Danske mediers dækning af MeToo på sociale medier

Tid: 19.00-21.00 Lokation: Dokk1 Hak i SU’en: Gratis

#Metoo er meget mere og andet end bare et hastag. Det har været med til at sætte fokus på seksuelle overgreb og synliggøre problemets omfang. Men der har ikke kun været en positiv modtagelse af kampagnen: eksempelvis har 7 ud af 9 danske medier mere end dobbelt så mange negative end positive opslag om #metoo. Bliv klogere på hvilken betydning det har – blandet andet for ofrene, og hvordan man kan ændre det til foredrag på Dokk1.

 

26/10: Troldspejlet koncert i Musikhuset 

Tid: 12.00-13.15 Lokation: Musikhuset Aarhus
Hak i SU’en: 90 kr. (for studerende)

Mon ikke du har siddet en eftermiddag eller to og fået inspiration til nye computerspil, film og tegneserier fra Jakob Stegelmann? Nu har du muligheden for at gå skridtet videre, når et stort symfoniorkester giver dig nogle af de mest kendte musikstykker fra både film, tegnefilm og computerspil. Så læn dig tilbage og lad musikken tage dig til en fjern galakse, en troldmandsskole og en masse andre ikoniske steder. Det lyder heller ikke som det værste at foretage sig efter en lidt for sjov fredagsbar, vel?

 

26/10: VINK POP UP x Little Winter x PPP

Tid: 20.00-23.00 Lokation: Jægergårdsgade 154C
Hak i SU’en: Gratis

Det lokale kulturmagasin VINKaarhus holder et event, der byder på en skøn sammensmeltning af skrøbelige, ærlige popsange fra det aarhusianske band Little Winter (der tidligere har spillet på blandet andet SPOT Festival) og fotokunstprojektet Photographic Plate Project, der søger at fastslå fotografiet som kunstart, og dette gør de blandt andet ved at dykke ned i teorien, traditionen og processen bag.

 

28/10: Madspildsmiddag

Tid: 18.00-20.00 Lokation: Gl. Aaby Kirke Hak i SU’en: Gratis
Til madspildsmiddag kan du gøre noget godt for både miljøet og din økonomi – og socialt samvær i tillæg hertil.  Som navnet antyder er dette arrangement med til at bekæmpe madspild. Det er helt gratis for dig at deltage, og du kan tilmed få eventuelle rester med hjem. Vegetarer er også velkomne!