Spring til indhold
Hjem » Artikler » Århus’s syngende sjæl

Århus’s syngende sjæl

Velkommen til Århus amigo! Nøje placeret af de geografiske guder finder vi Århus i Danmarks solar plexus! Hvor København fungerer som verdens mindste metropol, har vi i Århus al charmen som verdens størtste og bedste landsby. Gaderne er prydet med lækre falafelboder, natklubber med bordtennis, konstante regnbuer for øjnene, og sang der pryder gadernes gang.

Man kan næsten sige, at Århus har en syngende sjæl. Spot er den mest lokale af de mange musikprojekter. Det er en festival, der finder sted rundt omkring i Aarhus på byens smukkeste spillesteder og karakteristiske kulturinstitutioner – heriblandt Musikhuset Aarhus, Godsbanen, og en lang række lækre udendørs områder.

Spot fodrer sjælen lokalt, men hvis man virkeligt søger at få den helt store spirituelle opevelse, så skal man på Northside i foråret. For at facilitere et gevaldigt sjælesuckerpunch, der kan lette både sygdomme og eksamensstress, inviterer Northside hvert år nogle af verdens mest majestætiske musiske subkulturer og stjerneskud til Århus for at ruske op i os og huske os alle på, hvor meget livet har at byde på.

Subkulturerne får lov at indtage den ene scene efter den anden, og hvis man hungrer efter upcoming teknoartister og hotte HipHopere, så kan man i den grad få fyldt sit tomme musikbæger med læskende lyde og sitrende symfonier. Ved siden af de pulserende musikscener, findes der desuden en breeeeed palette af sideshows med glitterwrestling, electric cabaret og meget, meget mere.

Selvfølgelig var Delfinen til stede på festivallen, og selvfølgelig bringer vi jer alle de saftige scoops fra pladsen samt territorierne bag scenerne. Livet bag scenerne er for mange omsvøbt i stor mystik tenderende til det okkulte. Som jeres udsendte øjne og ører blæser vi mystikkens tåger til vejr, så I kan komme med. Helt tæt på. I hjertet af Northside. Delfinens rapportere Sebastian og Jørgen checkede ind på Northside torsdag den 2. juni, selvsikre og med STORE smil på læberne. 

I ligeværdigt selvskabt med titanerne – TV2, DR, GAFFA, m.fl. – intog vi pressezonen, og som de glubske gribbe, vi nu engang er som studerende, kastede vi os over den gratis café. Stemningen i presseteltet er… intens. Bredskuldrede kameramænd tonser afsted mod MØ koncert, de søde frivillige smiler og beroliger kaffeafhængige journalister, og golfvognene testes for speed bag scenerne.

Efter en go’ landing sporede vi os ind på nogle af de sejeste ladies, programmet havde hentet hjem til lille Århus. DJ’en La La fra Glasgow åbnede den nye electra scene og gjorde en fantastisk debut i Danmark. Trods hendes nervøsitet for at starte en ny scene op, som folk på pladsen ikke havde fundet endnu, elektrificerede hun publikum fra nær og fjern med sine Scotlandske vibrationer indtil der var en tætpakket dansefest. Efter koncerten sagde vi hej til en storsmilende La La, der stadig havde koncertglædens glød i øjnene. Vi fik historien bag hendes kunstnernavn – som de første i verden, fik knus og kys og blev fans for livet. Giv den kvinde verdens største scene.

Ude på festivalpladsen er luften KÆMPE tyk af kærlighed. Snak, råb og musik fra fem forskellige retninger leder os til søde Sarah M (22) og Sofie N (21), der står og venter på deres kødfri pølsemix. De starter begge på AU efter ferien og ser Northside som en unik mulighed for at møde Aarhus og andre unge fra byen og universitetet. Sarah fortæller, at hun “ligesom mærker en eller anden form for Aarhuspuls på Northside, som det kunne være pisse fedt at blive en del af”; hvad Sofie kun kan nikke genkendende til. En mand i udskænkningen råber “42” , og Sofie og Sarah er videre i mylderet af mennesker.
Hvis du svinger øjnene online på https://delfinen-magasin.dk/, kan du fortsætte din læsning om vores oplevelser med Mø, Tessa og de andre storslåede festivaler i Århusbaghave – Smukfest i Skanderborg og Samfest på Samsø.