Debat

Illustration: Sofie Bredal

Studerende: At blive bachelor fra Arts er verdens fladeste fornemmelse. Genindfør det mundtlige bachelorforsvar på alle uddannelser

Som studerende på Arts, kan jeg i stedet se misundeligt på, mens mine venner på Erhvervsakademiet eller fra VIA fejrer på livet løs. Jeg kan følge med på Instagram, hvor den ene studerende efter den anden får taget billeder ude foran VIA med en forælder på hver side og en stor buket blomster i favnen. Jeg er grøn af misundelse over det glædelige minde, de får, når de kommer ud fra eksamination og kan sige: JEG ER BACHELOR.

Noget virkelig virkeligt

Forestillingen ‘Noget virkelig virkeligt’ på Teatret Svalegangen taler ind i mange af de problematikker, som unge mennesker gennemgår i dag i hele den vestlige verden. Per automatik stræber vi efter et samfundsskabt ideal, som ikke nødvendigvis er vejen til lykke.

Humanister: Hvor er arbejdsmarkedet i undervisningen?

Vi er ikke i tvivl om at humanister har værdi på arbejdsmarkedet, men vi stiller spørgsmålstegn ved, om vi lærer nok på universitetet, der kan bruges i den virkelige verden. Måske savner du også en mere erhvervsrettet undervisning, eller måske er du dybt uenig med os? Her er vores ståsted, når det kommer til arbejdsmarkedet i undervisningen.

Bliver der en rusuge i år? Cheftutorer fra Uddannelsesvidenskab og Idéhistorie giver deres bud

Kan vi mødes eller må vi ikke? Hvad må vi i studiestarten? Forvirringen er total. Ingen, heller ikke her på redaktionen, har nogen idé om, hvad der skal ske i studiestartsugen — om tutorerne får mulighed for at møde de nye studerende og give dem en god start på universitetslivet. Redaktionen har talt med cheftutorerne Marie fra Idéhistorie og Marica fra Uddannelsesvidenskab. Forhåbentlig kan de gøre os en lille smule klogere.

Show me those faces!

At have webkameraet tændt eller ikke at have webkameraet tændt. Det er spørgsmålet nu, hvor alt undervisning er rykket online. Hvad svaret er reflekterer Jeppe over i denne artikel. For hvad gør det ved en, når flere af ens medstuderende kun viser sig til forelæsningerne i form at et bogstav i en grå boks?

Anti-migration discourse affects our educations

Last week, I was at Aarhus University as speaker at an event organized by Access for Refugees to Education (ARE) and Studenterrådet ved AU. In this, we talked about the fact that in Denmark there is a group of about 600 young refugees, who, given their residency status, do not have access to free higher education.

March for fremtiden

Den 15. marts kan gå hen og blive en historisk dag for den endnu voksende klimabevægelse. Verden over planlægger befolkninger at gå på gaden i protest mod de manglende klimapolitiske tiltag.