Artikel

Vidste du, at Kapsejladsen 2020 HAR fundet sted?

Du ved helt sikkert, at Kapsejladsen 2020 blev aflyst på grund af corona. Men vidste du godt, at den alligevel blev afviklet i sommers? For os på redaktionen var det overraskende nyt, da vi startede igen efter sommerferien. Hvordan fungerede traditionen i år, og hvem vandt egentlig?!

Corona: Hvordan har udvekslingsstudenterne det under pandemien?

Ligesom alle andre i Danmark er de internationale udvekslingsstuderende også påvirket af pandemien. Som dansker kan man nemt relatere til hvad andre danskere går igennem, men hvordan oplever udvekslingsstudenterne denne tid? Delfinen har snakket med tre udvekslingsstuderende på AU for at høre om deres situation.

How to: Gruppearbejde

Gruppearbejde. Nogle har det bedst med at køre solo, mens andre elsker muligheden for at dele tanker og spørgsmål med hinanden. Om man er til det ene eller andet, kommer man som studerende ikke udenom, at det er en stor del af studielivet og ikke mindst arbejdsmarkedet. Derfor giver Delfinen nogle bud på, hvordan man skaber de bedste rammer for gruppearbejde.

Corona: Respektér den lukkede dør – nu og altid

Som studerende har du normalt mange gøremål udenfor hjemmet. For eksempel møder med studiegruppen, undervisning på campus, biblioteksbesøg og fredagsbar. Under lockdown er alle vanlige gøremål aflyst eller flyttet ind i hjemmet. Det efterlader dig med cirka….. 24 timer i døgnet med din roomie – det er meget! Hvordan sørger du for, at dig og din roomie også er venner på den anden side af lockdown? Amanda kommer her med fem gode råd.

Lockdown: “Det er for nemt at anlægge en ‘der er også tid til at studere i morgen’-mentalitet”

Har du det også sådan? Så er du helt sikkert ikke alene. Delfinen har spurgt tre studerende fra Aarhus Universitet om, hvordan de strukturerer deres studiedage indenfor hjemmets fire vægge. Måske du kan blive inspireret eller finde ro i at vide, at du ikke er den eneste, som kæmper med at holde skruen i vandet, når fjernsynet står indenfor én meters afstand.

Forfatter Jonas Eika: God litteratur skaber et andet forhold til verden

Vi læser alene, men vi føler os ikke alene, når vi læser. Litteraturfestivalen, LiteratureXchange, der sluttede den 23. juni efter ti begivenhedsrige dage, hev læsere i Aarhus op af lænestolen og satte litteraturen i fokus. Læseentusiasterne sad ikke længere hver for sig under hver deres læselampe, men fyldte stolerække efter stolerække. Jonas Eika mener, at litteratur skaber fællesskaber, kalder ud til noget og taler til vores sensibilitet.